analiza-sasrcina.jpg

Primul trimestru de sarcină este decisiv pentru dezvoltarea ulterioară a fătului. De aceea, medicii recomandă o serie de analize pentru a se asigura că atât mama, cât şi copilul, sunt bine.

 

Femeile care au făcut un test de sarcină care confirmă bănuiala că sunt însărcinate trebuie neapărat să se programeze la medicul specialist pentru o serie de analize medicale. Monitorizarea sarcinii este foarte importantă şi investigaţiile încep cu o ecografie.

Dr. Caliopia Gavril Parfene, medic primar obstetrică: „Prima ecografie şi cea mai importantă în primul trimestru pentru a stabili locaţia sacului gestaţional.”

În plus, medicul recomandă şi câteva teste de sânge. Hemoleucograma se realizează încă din primul trimestru de sarcină pentru a depista din timp posibilele afecţiuni.

 

Dr. Caliopia Gavril Parfene, medic primar obstetrică: „Furnizează informaţii importante legate de eventuală anemie a viitoarei mame, sunt anumite afecţiuni ale globulelor roşii care se pot transmite la făt şi sunt situaţii în care şi tatăl este investigat în acest sens.”

Citește continuarea pe digi24.ro