humanitas.jpg

Observatorulph.ro și Librăria Humanitas Ploieşti inaugurează astăzi rubrica ”Colţul librarului” dedicată iubitorilor de lectură.

„Cartea e un univers secret, creat de un om înzestrat cu geniu”, spunea Voltaire, iar noi, librarii, suntem deţinătorii Atlasului Cosmic în care sunt înscrise cele mai notabile galaxii de cuvinte. Tocmai de aceea ne-am gândit să venim, oarecum, în întâmpinarea celor interesaţi, cu prezentarea celor mai noi apariţii editoriale sau a celor mai cerute şi vândute cărţi.

Pregătim deja luna copiilor (mai mici sau mai mari), cu mai multe titluri special alese de editura Humanitas, în colecţia Humanitas Junior: Grădinarul nopţii, de Terry Fan şi Eric Fan (traducere Iustina Croitoru), o carte plină de magie, în care natura deține secrete, iar animalele create de Grădinarul miterios au puteri fantastice sau clasicul titlu Micul Prinţ, al lui Antoine de Saint-Exupéry (în traducerea Marievei Ionescu şi cu ilustraţii semnate de Mihail Coşuleţu), poveste ce reuşeşte să fascineze în continuare, indiferent de vârsta cititorului. Tot pentru cei mai tineri, editura Arthur a pregătit o surpriză minunată, sub forma a două cărţi – album Arta pe înţelesul copiilor, titluri ce au intenţia să încurajează creativitatea și imaginația copiilor.

 

Îndreptându-ne  spre categoria adolescenţi, recomandăm cartea Replica, semnată de Lauren Olivier (traducere Dorina Tătăran), apărută la editura Nemira, un roman ce conţine poveştile a două adolescente cu destine se vor întrepătrunde dincolo de controlul impus de cei din jurul lor, ridicând multe întrebări.

Pentru pasionaţii de istorie şi biografii, editura Polirom aduce în oferta sa opera Augustus, de John Williams, o rescriere ficţională a vieţii împăratului Caius Octavius, din anii primei tinereţi pînă la bătrîneţe. Conform ziarului Financial Times: „Romanul lui John Williams are două calităţi: amplitudinea şi o extraordinară atenţie asupra detaliului; nici una dintre ele nu este sacrificată pentru valorizarea celeilalte.”

Nu putem încheia fără a menţiona titlul care „promite” să devină bestseller-ul acestei verii, un roman academic american, Exit 45, semnat Radu Jörgensen, apărut la editura Humanitas. Conform site-ului editurii: „Acţiunea de secol XXI descoperă o Americă scindată între radicali și conservatori, între diferitele grupuri etnice, între intervenţioniști și pacifiști, între cei militanţi-cu-tot-dinadinsul și cei alergici-la-orice-idee-de-schimbare, între profesori și studenţi, între Wall Street și main street. Personajele vin din medii diferite ca ortodoxia sârbească și catolicismul polonez, din China mai nou capitalistă și Argentina pampasurilor lovite de secetă.” Delicios de fascinant (opinia noastră!)

 

Am lăsat pentru final surpriza acestei luni: Noaptea Cărţilor Deschise, care va avea loc în data de 20 mai (da, da, coincide cu Noaptea Muzeelor), intervalul orar 19:00-23:00, vă aşteaptă cu aceleaşi reduceri de 20% la orice titlu din  librărie, aşa cum v-am obişnuit. Având convingerea că putem satisface orice gust în materie de literatură, vă aşteptăm să ne treceţi pragul. Nu ne credeţi?!  Puneţi-ne la încercare!

Librăria Humanitas Ploieşti

(Foto&text: Maria Morariu)