fete-baieti.jpg

„Vreau doar să verific. Fiica ta vrea să fie numită băiat, nu? Sau este băiat și vrea ca ceilalți să i se adreseze ca unei fete?” Sunt întrebările pe care Lisa Selin Davis le-a primit de la învățătoarea fiicei ei. Însă este obișnuită ca fiica ei în vârstă de 7 ani să fie confundată cu un băiat. „Este fată și i te poți adresa ca unei fete,” i-a răspuns Lisa învățătoarei care în continuare a privit-o nedumerită. Fiica mea nu este un trangender, ci este doar băiețoasă, a spus Lisa.

 

Însă astfel de situații cu care se confruntă frecvent nu o deranjează, povestește Lisa pentru The New York Times. Din contră. Mama spune că îi face plăcere să-i corecteze pe cei care îi confundă fata cu un băiat pentru că astfel îi ajută să-și schimbe modul de a gândi și felul în care ei cred că trebuie să arate o fată.

Fiica Lisei se îmbracă băiețește, în pantaloni scurți și tricou, și poartă părul scurt. Tunsoarea a ales-o singură, având ca sursă de inspirație pe unul dintre personajele preferate, Luke Skywalker. De asemenea, cei mai mulți dintre prietenii copilei sunt băieți, însă nu toți. Este un copil sportiv și puternic, dar și o fetiță dulce, își descrie Lisa Selin Davis fiica. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care medicii, profesorii și oamenii care o cunosc pe Lisa o întreabă frecvent dacă fiica ei vrea să devină băiat. Răspunsul Lisei este că fiica ei nu este un transgender, ci doar o fetiță băiețoasă care nu se conformează tipologiilor.

Citește continuarea pe digi24.ro