Cum ne afectează trecerea la ora de vară. Opinia medicilor

1uaua.jpg

1uaua.jpg

Romania a trecut duminica la ora oficiala de vara, ceasurile fiind date inainte cu o ora la 03.00, care a devenit 04.00, iar 26 martie este cea mai scurta zi din 2017.

- Publicitate -
- Publicitate -

Trecerea la ora de vara ne poate afecta, dar nu pe termen lung, in cazul tinerilor si oamenilor sanatosi, in schimb, persoanele care sufera de anxietate si depresie, precum si varstnicii ar putea simti un disconfort crescut ca urmare a acestei modificari, explica, pentru News.ro, un psiholog clinician, un chirurg si un specialist in somnologie.

In general, trecerea la ora de vara, ii poate afecta, pe termen scurt, pe oamenii sanatosi si tineri, dar, in cazul unor persoane cu anxietate si depresie si al varstnicilor, problemele pot fi de mai mare durata.

„Cei mai multi dintre noi ne adaptam repede ceasul biologic la aceasta trecere si o asimilam cu o senzatie pozitiva, respectiv cu venirea verii, mai mult soare, mai multa lumina… Totusi, cercetarile spun ca persoanele care sufera de anxietate si depresie ar putea simti un disconfort crescut ca urmare a acestei modificari”, spune dr. Catalin Luca, psiholog clinician prinicpal.
sursa: stirileprotv.ro

- Publicitate -
- Publicitate -

NO COMMENTS

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exit mobile version
- Publicitate -