capitala-tineretului.jpg

“Ploiești- Capitala Tineretului” este destinat tinerilor şi pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret din România, iar inițiatorul este Radu Simionescu, președintele Aociației EURO SPIRIT.

 

Programul implică o colaborare eficientă între autorităţile locale, organizaţiile nonguvernamentale de şi pentru tineret şi mediul privat, tinerii ocupând o poziţie centrală în acest proces. Scopul, pe termen scurt, este desemnarea Municipiului Ploiești „Capitala Națională a Tineretului” în

anul 2018, iar pe termen mediu participarea la competiția în urma căreia se va decide “Capitala Europeană a Tineretului 2021”.
Calendarul de evenimente va fi format din proiecte locale deja existente, dar şi din proiecte noi, fiind o iniţiativă comună a asociaţiilor nonguvernamentale, grupurilor de iniţiativă, a voluntarilor si a autoritaţilor locale. În cadrul acestui proiect există șase domenii de dezvoltare, ce cuprind proiecte și activități specific: antreprenoriat, sport, mediu, cultură, social și educație.