trenul regal

Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria, vor lua parte la călătoria anuală a Trenului Regal de 1 Decembrie, pornind de la Gara Sinaia până la Gara Sibiu. 

 

Călătoria cu Trenul Regal din acest an este dedicată aniversării a 150 de ani de la întemeierea Casei Regale a României și promulgării Constituției din 1866.

În Trenul Regal vor fi prezente Familiile Regale ale Belgiei și Bulgariei. Invitații de onoare ai Custodelui Coroanei vor fi Majestățile Lor Regele Simeon al II-lea și Regina Margarita ai bulgarilor, precum și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

În tren vor fi invitați elevi olimpici, profesori, personalități ale societății civile, autorități locale ale comunităților vizitate și jurnaliști.

 

Familia Regală invită toți locuitorii din orașele Sinaia și, Bușteni să ia parte la acest eveniment care onorează unul dintre cele mai importante acte ale istoriei noastre moderne, Marea Unire.

Trenul Regal va sosi în Gara Regală din Sinaia miercuri, 30 noiembrie 2016, la ora 15.47. Accesul publicului și al presei este liber.

De asemenea, Trenul Regal va putea fi vizitat, în Gara din Sinaia, în aceeași zi, între orele 16.30 – 18.30.

 

Trenul Regal va sosi, în dimineața de 1 decembrie 2016, în Gara din Buşteni, la ora 10.36. Trenul va opri pentru 17 minute. Accesul publicului și al presei este liber.

Ultima oprire a trenului, în ziua de 1 decembrie 2016, va fi în Gara din Sibiu, la ora 16.35. Accesul publicului și al presei este liber.