afis jazz festival ploiesti

În perioada 23-27 noiembrie 2016 Filarmonica „Paul Constantinescu” împreunã cu Primãria Municipiului Ploieştişi alţi sponsori şi parteneri foarte importanți organizeazã a XI-a ediție a Festivalului „Ploieşti Hot Jazz Summit” care se va numi íncepând cu acest an „Ploieşti Jazz Festival„.

 

Primul festival de jazz din România a fost organizat, la inițiativa primului club de jazz din țara noastră, la Ploiești, în anul 1969, timp de trei ani, după care festivalul s-a mutat la Sibiu, urmând ca după anul 2000 să revină la Ploiești. Până în urmă cu trei  ani, festivalul s-a desfășurat la Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica fiind, anul acesta, al treilea  an consecutiv, gazdă. Ediţiile trecute s-au bucurat de un mare succes şi au atras public din ce în ce mai numeros, dornic să urmărească prestaţii ale unora dintre cei mai importanţi artişti de jazz din România și nu numai.

Anul acesta, din dorința de a oferi cât mai multă bucurie spectatorilor, festivalul va dura cu o zi mai mult, deschiderea având loc miercuri, 23 noiembrie, în compania orchestrei simfonice. Am îmbogățit această ediție cu proiecte noi, cum ar fi cel cu „Lecția de jazz” pentru copii și masterclass-uri destinate artiștilor de jazz în devenire, dar și publicului dornic să fie cât mai aproape de artiști, urmărind cum se realizează o operă muzicală în timp real.

 

Pe toată durata festivalului vor avea loc lansări de carte și CD-uri cu proiectele artiștilor invitați, fiecare seară încheindu-se cu un Jam Session organizat în parteneriat cu „Conacul Domniței Ralu”.

Prețul biletelor vândute la Filarmonica din Ploiești și pe ove.ro

Miercuri, 23 noiembrie (1 concert): 30 lei
Joi, 24 noiembrie (2 concerte): 50 lei
Vineri, 25 noiembrie (3 concerte): 50 lei
Sâmbătă, 26 noiembrie (2 concerte): 50 lei
Duminică, 27 noiembrie (3 concerte): 50 lei

Abonament (11 concerte): 160 lei

Lecția de jazz: 10 lei

Masterclass: gratuit