grigorescu schite

 

Situație cel puțin ciudată la Câmpina, acolo unde autoritățile întârzie nejustificat vernisajul expoziției cu schițele pictorului Nicolae Grigorescu.

 
Deși lucrările sunt așezate în suporți speciali, iar încăperile unde acestea au fost expuse sunt pregătite pentru a primi vizitatori, autoritățile locale nu permit încă publicului să admire operele de artă, recuperate de la Muzeul Național de Artă după 11 ani de procese.
 
Paul Moldoveanu, secretarul Primăriei Câmpina, a declarat că expoziția este gata din punct de vedere organizatoric și că nu se așteaptă decât ordinul conducerii instituției. Pe de altă parte, Horia Tiseanu, edilul municipiului Câmpina, a precizat pentru postul de televiziune digi24 că, pentru deschiderea expoziției pentru public este necesară o aprobare de la Ministerul Culturii „mergând pe o filieră foarte complicată, ca și cum am deschide un muzeu".
 
Pentru amenajarea încăperilor unde vor fi păstrate cele 202 schițe ale pictorului Nicolae Grigorescu, autoritățile locale au cheltuit de la bugetul local 400.000 de lei, bani care au fost necesari în primul rând pentru echiparea sălilor cu aparatură specială păstrării unei temperaturi și umidități constante, dar și pentru securitate. Lucrările, care nu au fost expuse niciodată, au fost evaluate la suma de un milion de euro și se află în posesia Primăriei Câmpina din vara acestui an.