cancer tratament romania

Cercetători din Timişoara, împreună cu un specialist din Germania, lucrează la un tratament revoluţionar care să ajute la vindecarea diferitelor forme de cancer. Vor folosi celule modificate genetic pentru a le distruge pe cele canceroase. În Marea Britanie, un studiu clinic asemănător a dat deja rezultate pozitive. O fetiţă de aproape doi ani, diagnosticată cu o formă severă de leucemie, a fost vindecată complet.

Celulele din imagine vor fi folosite pentru a le distruge pe cele canceroase. La acest proiect echipa din Timişoara va lucra timp de patru ani.

 

„Noi vrem să reconstruim un sistem de ghidaj, care să direcţioneze aceste celule către celulele tumorale şi să distrugă doar celulele tumorale. Vor avea o moleculă pe suprafaţa lor, care este asemănătoare unui anticorp”, a explicat cercetătoarea Oana Gavriliuc.

Oamenii de știință din Timişoara vor fi coordonaţi de un specialist din Germania.

 

„Acest proiect doreşte să cultive imunologia pacientului, prin celulele NK ale acestuia, care sunt cunoscute drept „ucigaşi naturali" (n. r. Natural Killers). Noi avem intenţia de a activa aceste celule NK”, a explicat managerul proiectului TRADUS, Rauf Bhat.

Citește continuarea pe digi24.ro