Ion Stratan

 WYL FM va propune astazi, de la ora 13.00, o editie de colectie a Dialogurilor 4x4, dedicata regretatului poet Ion Stratan, in care o parte dintre prietenii acestuia, precum poetul Ioan Vieru, redactorul-sef al "Gazetei Cartilor", Bogdan-Lucian Stoicescu, scriitorul Ioan Mihai Cochinescu si pictorul Valter Paraschivescu il evoca pe Nino, cel comparat deseori cu Nichita Stanescu.

 

Nascut la 1 octombrie 1955 în comuna Izbiceni, din județul Olt, poetul Ion Stratan a murit în mod tragic, sinucigându-se în apartamentul său din Ploiești, la 19 octombrie 2005. A absolvit în 1981 Facultatea de Limbă și Literatura Română a Universității din București. În timpul studenției a fost membru al cenaclului "Amfiteatru", apoi al "Cenaclului de Luni" condus de criticul literar Nicolae Manolescu și al "Cenaclului I.L.Caragiale" din Ploiești. Redactor șef al revistei Contrapunct și bibliotecar la Biblioteca "Nicolae Iorga" din Ploiești, el a fost înmormântat în a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din București, nu departe de locul unde odihnește Nichita Stănescu.

 

Ieri, în cadrul aceleiași emisiuni, a cărei înregistrare o puteți urmări la finalul textului, Claudius Dociu și Marius Nica au vorbit despre poluarea din Ploiești, colectarea selectivă a deșeurilor și de sponsorizarea făcută de Fundația Timken la spitalul de Pediatrie din Ploiești.