dracula

Castelul Bran va putea fi închiriat pentru o noapte, pentru prima dată după anul 1948, pe 31 octombrie, de Halloween, în urma unui concurs organizat de un cunoscut site internaţional specializat în rezervări turistice, informează independent.co.uk.

 

Airbnb, o platformă online americană dedicată rezervărilor turistice, a anunţat că va organiza o competiţie insolită, al cărei câştigător va avea posibilitatea de a petrece o noapte în Castelul Bran din România, reşedinţa contelui-vampir Dracula din celebrul roman omonim scris de Bram Stoker în 1897.

Câştigătorul concursului şi invitaţii lui sunt invitaţi să petreacă noaptea de Halloween din acest an în Castelul Bran. Ei vor dormi în „sicrie de lux, căptuşite cu catifea”, amplasate în presupusa criptă a lui Dracula.

Prezentatorul principal al acestei seri speciale va fi Dacre Stoker, un stră-strănepot al scriitorului Bram Stoker.

Platforma de rezervări turistice Airbnb asigură biletele de avion pentru câştigătorul acestui concurs insolit, indiferent de ţara de pe Glob din care va proveni acesta. De asemenea, Airbnb va organiza o plimbare cu trăsura pentru câştigător şi invitaţii lui în jurul castelului, „în timp ce soarele apune la orizont, pentru a marca în mod corespunzător orele în care liliecii încep să zboare şi lupii să urle”.

 

„După ce treci de ultima curbă pe acest drum mărginit de copaci, întrezăreşti Castelul Bran. Acest domeniu învăluit în ceaţa de pe un vârf de munte este casa nopţii. Frigul care cuprinde dintr-o dată trăsura nu este ceaţa de seară, este o frică ancestrală, mai veche decât pădurile care au crescut în jurul acestui castel din piatră. Acesta este bârlogul vampirilor şi nu poţi să îl părăseşti până dimineaţă”, se afirmă în textul publicat pe site-ul Airbnb.com.

Odată intraţi în incintă, oaspeţii vor avea permisiunea de a explora întregul castel, toate cele 57 de camere ale sale şi „labirintul de coridoare iluminate cu felinare, ungherele înfiorătoare şi scările care scârţâie”, după bunul lor plac.

Apoi, Dacre Stoker va servi oaspeţilor „o masă copioasă, care îţi întăreşte sângele”, constând în tocană de pui cu paprika - acelaşi preparat pe care Jonathan Harker, protagonistul romanului „Dracula”, îl primeşte în carte, înainte ca invitaţii să meargă să doarmă în sicriele lor, „în scârţâielile şi şoaptele nopţii transilvănene şi în zgmotele făcute de lupii care rătăcesc pe lângă zidurile castelului”.

 

Oaspeţii sunt rugaţi să nu aducă cu ei usturoi, nici obiecte impregnate cu miros de usturoi sau bijuterii din argint. De asemenea, invitaţii vor fi rugaţi să nu plaseze niciodată obiecte în forma unor cruci şi să nu îşi facă selfie-uri în faţa oglinzilor.

articolul integral pe digi24.ro