superalimente

Goji, macca, spirulină, alge de mare, ceai verde sau seminţe de chia. Orice căutare pe internet a acestor ingrediente se termină cu o adevărată lecţie de trăit sănătos. Ce aţi zice însă dacă v-am spune că banalele prune au mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde, sau că merele conţin mai multă vitamina C decât fructele goji? Iar preţul este incomparabil mai mic.

 

După o simplă căutare pe internet a termenului „super-alimente”, putem trage uşor concluzia că majoritatea fructelor exotice sunt un adevărat izvor de sănătate.

„Să nu cădem în capcană de a da o grămadă de bani pe tot felul de chestii ciudate, exotice, care nu ştiu în ce condiţii au fost făcute”, afirmă Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.

 

„Super alimentele de fapt nu există, este vorba doar de un termen inventat, aşa cum poţi să zici super maşină, super om”, spune Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

„Această categorie de alimente a provenit probabil din nevoia de magie a omului de a obţine efecte pentru sănătate rapide prin eforturi foarte mici, deci să găsim câteva alimente extraordinare cu puteri miraculoase, să nu ne schimbăm nimic în stilul de viaţă şi în alimentaţie, dar să fim sănătoşi şi să trăim până la 100 de ani cu minim de efort”, afirmă Catrinel Macovei, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice .

În realitate, nu există nicio dovadă că aşa zisele super alimente chiar au super beneficii.

Citește continuarea pe Digi24.ro