cainele sasa salvator vieti prahova

În vârstă de șase ani, Sașa a fost adus de la Sibiu și este fericitul absolvent al unei școli de dresaj, fiind specializat în căutarea persoanelor dispărute sub dărâmături, în caz de cutremur.

 

De când a fost primit în echipa pompierilor militari din cadrul ISU Prahova, Sașa face cu brio față provocărilor. Prietenos, dar și disciplinat, bucuros în orice moment în care i se acordă atenție, ciobănescul german în vârstă de șase ani este dresat să intervină în orice moment pentru salvarea de vieți în caz de cutremur și răspunde imediat la multiple comenzi. Știe să salute și îți oferă lăbuța în momentul în care reușești să-i captezi atenția. 

Până acum nu a fost nevoie să intervină în caz de calamități, dar a avut parte tot timpul de antrenamente. Este singurul câine din dotarea ISU Prahova antrenat să facă față unor astfel de provocări. Cu alte cuvinte, în câteva minute îți indică, printr-un lătrat, dacă sunt persoane aflate sub dărâmături. Aceasta este de altfel soluția propusă peste tot în lume pentru salvarea de vieți în caz de cutremure. Pentru a se putea vorbi de salvarea de vieți, victimele unui cutremur trebuie mai întâi localizate. Iar în astfel de situații poate interveni Sașa. 

La capitolul dresaj, în lume sunt apreciate numai câteva rase de câini, printre care și ciobănescul german, labradorul și coker-ul. Un lucru este cert. Specialiștii susțin că, în caz de cutremur, căutarea cu câinii de serviciu are prioritate în față altor metode specifice de salvare... (foto: ISU Prahova)