antena3

Interesat de achiziționarea Antena 3 se pare că este un grup de investitori străini reprezentat de profesorul dr. Stylianos Syrmoglou, CEO de-a lungul timpului a mai multor trusturi de presă din Grecia și nu numai, conectat foarte bine și la industria de televiziune din SUA.

 

Pe surse, am aflat că discuțiile dintre jurnalistul grec și reprezentanții Antena Group deja au început de aproximativ o lună. Syrmoglou a avut întrevederi cu Camelia Voiculescu și Sorin Alexandrescu, acesta din urmă fost CEO al Antena Group, dar retras, oficial, după condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare, sentință ce nu e definitivă, dar rămas, în continuare, între oamenii care iau decizii. Din informațiile noastre, grupul de investitori străini așteaptă un răspuns la propunerile făcute trustului român de presă chiar de la fondatorul antenelor Dan Voiculescu, în ciuda faptului că în prezent acesta se află în penitenciar. Propunerile făcute grupului media din care face parte și Antena 3 se referă fie la colaborarea cu întreg trustul, fie la achiziționarea postului Antena3 în sine, care trece în prezent printr-o situație financiară extrem de dificilă. Informațiile de până acum sunt acelea că stația TV se îndreaptă rapid spre insolvență, iar o astfel de propunere pare să fie o oportunitate , cum ar spune englezul once in a life time, să iasă din impasul actual. Din cauza problemelor financiare cauzate, printre altele, și mutării forțate a sediului, anul acesta, Antena 3 a redus salariile și a concediat angajați iar în acest moment se pare că vor urma noi tăieri de salarii chiar de luna următoare.

Din informațiile noastre, se pare că Stylianos Syrmoglou, cel care poartă negocierile la București, ar avea mai mulți ași în mânecă. Dacă Dan Voiculescu va refuza oferta acestuia, sursele noastre spun că jurnalistul grec va face o ofertă similiară grupului turcesc DOGAN direct la Istanbul, pentru preluarea postului KANAL D. Ceea ce se știa de ceva vreme în mediile bine informate de la noi este că personajul acesta cheie a mai purtat negocieri și cu grupul CME, din care face parte postul PRO TV. Proiectul de televiziune propus de grupul de investitori străini ar veni cu un suflu nou pe piața de profil, propunând un alt gen de mentalitate jurnalistică după cum reiese din articolele ziaristului grec postate pe profilul său de Facebook. O scurtă privire peste acestea și vedem un atac frontal la modul în care se face televiziune la ora aceasta în România.

Citește articolul integral pe stiripesurse.ro