fericit 465x215

Capitala sud-coreeană Seul este cel mai fericit oras din lume, pentru că este bogat, sănătos, relativ lipsit de infracţionalitate şi are grijă de cetăţenii săi, scrie portalul Business Insider.

Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de compania de proiectare şi consultanţă Arcadis, care evaluează si apoi poziţionează 100 de mari orase din lume, în funcţie de câţiva indici.

 

Aceşti indici sunt Inegalitatea veniturilor, criminalitatea, educaţia, echilibrul între viaţa profesională/timp liber, sănătate şi suportabilitate.

Arcadis a constatat că eforturile guvernului coreean în privinţa excelentelor condiţii de sănătate şi educaţie au ajutat la propulsarea Seulului pe poziţia numărul 1 în clasament.

 

"Programul guvernului include, de asemenea, politici de planificare urbană pentru a consolida identitatea oraşului, competitivitatea la nivel mondial, direcţia de dezvoltare şi inovare în mediul de viaţă al cetăţenilor", spune Arcadis în raport.

"139 de proiecte în 13 districte intenţionează să transforme metropola într-un "oraş sigur, cald, de vis, care respiră". Liderii din Seul au luat măsuri serioase pentru sustenabilitatea oraşului, cu proiecte de sistematizare urbană. Zone care anterior poluau oraşul au fost transformate într-un spaţiu de recreere publică în inima metropolei.

"Restaurarea nu numai că a stimulat dezvoltarea economică, dar s-a creat de asemenea o protecţie împotriva inundaţiilor foarte necesară pentru zona centrală a oraşului, stimulând sustenabilitatea economică, socială şi de mediu."

În 2013, oficialii guvernamentali au lansat Planul 2030 Seul, care are ca scop promovarea urmatoarelor deziderate:

    "Un oraş concentrat pe populaţie, fără discriminare."

    "Un oraş global dinamic, cu o piaţă puternică de locuri de muncă."

    "Un oraş cu o cultură şi istorie vibrantă."

    "Un oraş plin de viaţă în condiţii de siguranţă."

    "Un oraş cu stabilitate locativă, în care transportul să se desfăşoare uşor , un oraş orientat spre comunitate."