sapun antibacterian

Spălarea pe mâini cu săpunuri antibacteriene ne scade imunitatea şi provoacă dezechilibru hormonal, conform Agenţiei Americane a Medicamentelor.

 

Instituţia a interzis comercializarea mai multor mărci de săpunuri antibacteriene în SUA, din motiv că aceste produse conţin mulţi compuşi chimici interzişi, printre care substanţa Triclosan, care afectează hormonii tirodieni şi sexuali.

Numeroase studii au demonstrat că substanţele din săpunurile antibacteriene pot dăuna sănătăţii pe termen lung, menţionează directorul Centrului de Evaluare şi Cercetare, Janet Woodcock.

Specialiştii de la FDA spun că spălatul pe mâini cu o cantitate mare de săpun obişnuit şi multă apă e suficient pentru a preveni răspândirea bacteriilor. În caz contrar, spălatul cu săpun antibacterian va cauza mutaţia bacteriilor ce vor deveni mai rezistente. Până şi două dintre cele mai mari firme producătoare de produse pentru igienă deja au anunţat despre eliminarea triclosanului din procesul de producţie. Totuşi, noua lege nu se referă la şerveţelele umede sau gelurile pentru dezinfectarea mâinilor.

 

sursa:rador.ro