walter hilgers dirijor artistic onorific ploiesti

Stagiunea Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești debutează pe 15 septembrie, cu multe surprize pentru ploieșteni.

 

Prima surpriză va fi pe 15 septembrie, dată la care este programat Festivalul P.I. Ceaikovski, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, solist Ștefan Tarara, violonist de origine română, stabilit în Germania. Surprizele însă nu se opresc aici. Pe 22 septembrie, iubitorii muzicii simfonice sunt invitați la un nou spectacol, la Concertul în la minor pentru pian și orchestră (Robert Shumann) și Simfonia în mi minor (Sergei Rachmaninov), sub bacheta dirijoriului Tiberiu Oprea, solistă fiind Monica Florescu (pian).

Un alt spectacol deosebit, desfășurat în aer liber, este mega-concertul Mozart Rocks, care se va avea loc în perioada 23 - 25 septembrie.

Citește și: Mega-concertul Mozart Rocks, la Ploiești

 

Pe 29 septembrie, iubitorii muzicii simfonice sunt invitați la un nou concert, de data aceasta dirijor fiind Walter Hilgers (Germania), care a acceptat să fie și directorul artistic onorific și dirijor invitat permanent al Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești. Pe scenă va urca și violonistul Liviu Prunaru, prim concertmaestru al Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, una dintre cele mai importante orchestre din lume.

Tradiționalul Festival de Jazz „Ploiești Hot Jazz Summit” nu va lipsi de la Filarmonica Paul Constantinescu, prima filarmonică din lume care va avea un compartiment de jazz. Cea de a Xi-a ediție a Festivalului de Jazz va avea loc pe 24 noiembrie 2016, desfășurându-se sub bagheta dirijorului Sabin Păutza, care din 1984 s-a stabilit în SUA, unde a fost numit director artistic și dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey, Plainfield Symphony.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...