O ploiesteanca pe Mont Blanc 11

Lacrimile nu au întotdeauna legătură cu lucrurile triste din viața noastră. Sunt, însă, conectate direct cu emoțiile pe care le trăim. Iar când de prea mare tristețe ori dimpotrivă, de imensă  bucurie, emoțiile ne copleșesc și nu mai au loc în suflet, ies la lumină sub formă de lacrimi. Ploieșteanca Loredana Șucu a trăit un astfel de moment la altitudinea de aproape 5000 de metri, la întâlnirea cu La Dame Blanche (Doamna Albă), cum i se spune Mont Blancului,  cel mai înalt vârf din Alpi.

 

Loredana a alergat de la Ploieşti la Bucureşti pentru o cauză nobilă

Loredanei parcă nici astăzi nu-i vine să creadă că a fost acolo. Tot are senzația că a fost un vis, din care se teme să nu se trezească la un moment dat dezamăgită, atât de fantastic i s-a părut să poată ajunge acolo unde alții tânjesc o viață întreagă la doar trei ani de cînd și-a descoperit pasiunea pentru astfel de ascensiuni.

De la Vidraru pe Mont Blanc, uneori nu e decât un… comentariu

„În drumeții merg de câțiva ani, iar de multe ori mă însoțește și fiica mea, Diana, care îmi moștenește pasiunea pentru natură. Traseul meu favorit este Valea lui Stan, de pe Transfăgărășan, pe care l-am parcurs vara, dar și iarna, când este încă și mai spectaculos.  Traseul se termină undeva sus, la baraj, la Vidraru, iar cum ieși din tunel era un perete de gheață pe care am încercat să-l escaladez, cu toate că nu aveam echipamentul necesar. Am postat o fotografie cu această tentativă și câteva cuvinte despre intenția mea de a-l escalada. Un prieten, văzând poza, a comentat că mai bine stau cuminte, iar asta m-a ambiționat și mai tare, așa că în scurt timp am ajuns într-o sală din capitală pentru a învăța de la un instructor specializat cum se escaladează un astfel de perete.”
Citește continuarea pe travelontop.ro