apa

Suntem 70% apă. Este cel mai important motiv pentru care medicii ne sfătuiesc să ne hidratăm permanent. În caz contrar, poate fi afectat întreg organismul. Care este însă cantitatea optimă pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi aflați din video de mai jos.

Apa este esenţială pentru viaţă. Organismul o foloseşte pentru majoritatea proceselor, printre care şi transportul oxigenului sau al substanţelor nutritive la celulule. Care este însă cantitatea optimă pe care trebuie să o consumăm?

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală: „Firesc este că această cantitate de apă să fie raportată la greutatea organismului, la efortul care se depune şi bineînţeles la zona geografică în care ne aflăm, la anotimp.”

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Trebuie să bem cam 30-40 de ml pe kg corp pe zi.”

Asta înseamnă că o persoană de 60 de kg, ar trebui să consume circa 2 litri de lichide pe zi. Medicii atrag însă atenţia că nu toate lichidele ne hidratează organismul la fel de bine, ca de exemplu sucurile carbogazoase, care conţin mult zahăr.

Apa conţinută de fructele şi legumele proaspete hidratează organismul, de aceea medicii recomandă consumul lor. În cazul în care nu consumăm astfel de produse pot apărea simptomele deshidratării.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Pot fi reprezentate de o senzaţie de sete, de buze uscate, piele uscată, o stare de astenie, de somnolenţă.”

În plus, potrivit medicilor, copiii trebuie să consume o cantitate mai mare de apă, circa 60 de ml pe kg corp.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

sursa: digi24.ro


Auto-moto
  • Marți, 12 Iunie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Maşinile cu volan pe dreapta vor fi interzise

Conducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Consiliului Interministerial de Siguranță...