apa

Suntem 70% apă. Este cel mai important motiv pentru care medicii ne sfătuiesc să ne hidratăm permanent. În caz contrar, poate fi afectat întreg organismul. Care este însă cantitatea optimă pe care trebuie să o consumăm în fiecare zi aflați din video de mai jos.

Apa este esenţială pentru viaţă. Organismul o foloseşte pentru majoritatea proceselor, printre care şi transportul oxigenului sau al substanţelor nutritive la celulule. Care este însă cantitatea optimă pe care trebuie să o consumăm?

Dr. Andreea Dragomirescu, medic primar medicină generală: „Firesc este că această cantitate de apă să fie raportată la greutatea organismului, la efortul care se depune şi bineînţeles la zona geografică în care ne aflăm, la anotimp.”

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Trebuie să bem cam 30-40 de ml pe kg corp pe zi.”

Asta înseamnă că o persoană de 60 de kg, ar trebui să consume circa 2 litri de lichide pe zi. Medicii atrag însă atenţia că nu toate lichidele ne hidratează organismul la fel de bine, ca de exemplu sucurile carbogazoase, care conţin mult zahăr.

Apa conţinută de fructele şi legumele proaspete hidratează organismul, de aceea medicii recomandă consumul lor. În cazul în care nu consumăm astfel de produse pot apărea simptomele deshidratării.

Dr. Ruxandra Constantina, medic primar medicină generală: „Pot fi reprezentate de o senzaţie de sete, de buze uscate, piele uscată, o stare de astenie, de somnolenţă.”

În plus, potrivit medicilor, copiii trebuie să consume o cantitate mai mare de apă, circa 60 de ml pe kg corp.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

sursa: digi24.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Viața Prahovei
  • Luni, 17 Decembrie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Patinoar pe străzile din Cărbunești - FOTO

DJ233 din comuna Cărbunești, județul Prahova, a devenit un adevărat patinoar în urma zăpezilor și a ploilor căzute în ultimele zile. Se pare că autoritățile nu se sinchisesc să ia măsuri, iar asta...