cele mai frumoase piscine naturale

Primele trei din selecţia noastră se găsesc în SUA, două, Havasu Creek şi Havasu Falls, în Grand Canyon iar a treia, Hamilton Pool, în estul ţării, în statul Texas.

 

Următoarele se află în Mexic, celebrele cenote de la Tulum sunt înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi pline de grote subterane.

În Brazilia, Parcul National Lençóis Maranhenses, este constituit din dune de nisip alb şi lagune azurii.

În arhipelagul Galapagos, pe insula Santa Cruz, se găseşte Las Grietas, o formaţiune vulcanică accesibilă numai cu barca.

 

În Noua Caledonie, pe insula Pinilor se găseşte Baie D'Oro. Aici se află un mic paradis unde trăiesc milioane de peşti multicolori care pot fi observaţi chiar şi fără ochelari de scufundare.

Asia abundă de piscine naturale care îţi taie răsuflare. Kuang Si din Laos, Lotofaga din insulele Samoa şi Nanda Blue Hole din Vanuatu, cu o adâncime de 13 metri, apa acesteia fiind atât de transparentă că dă senzaţia de zbor înotătorilor.

Pe insula Madagascar se găseşte d'Isalo, o piscină naturală care este alimentată de un cascadă de apă călduţă. La câţiva kilometri distanţă se găseşte cascada Victoria, cunoscută în toată lumea. În partea de sus a cascadei se poate face baie în Piscina Diavolului.

 

Popasurile următoare le facem în Turcia la incredibilul sit de la Pamukkale, apoi în Grecia la Lagon de Giola, în Corsica la piscinele Purcaraccia ale cărui piscine au apa cristalină.

Citește continuarea pe Jurnalul.ro