telefoane publice

Până la extinderea rețelelor de telefonie mobilă, posturile telefonice publice erau la mare căutare. La început acestea au apărut în marile orașe, în zona gărilor, dar și pe lângă instituțiile importante ale vremii. Odată cu dezvoltarea infrastructurii GSM și apariția concurenței pe piața telecom între marii furnizori de servicii, telefoanele publice au fost date uitării.

 

În judeţul Prahova sunt amplasate în prezent 123 de posturi telefonice publice din care aproape o treime se află în oraşul Ploieşti.

Ca rezultat, în principal, al actelor de vandalism repetate aplicate cabinelor telefonice, în perioada imediat următoare se va derula o acțiune de dezafectare de pe domeniul public a cabinelor telefonice amplasate în județul Prahova. Aceasta are în vedere posturile telefonice publice, care nu mai corespund parametrilor optimi de funcţionare.

Cartelele pentru telefoane publice sunt disponibile la vânzare în magazinele Telekom. Daca într-unul dintre acestea stocurile sunt epuizate, se pot furniza pe bază de comandă.

Sunt în continuare accesibile telefoanele amplasate în incinta a diverse instituții și obiective de interes public. Astfel, acestea permit accesul facil la servicii de comunicații sau chiar la apeluri de urgență în cazuri extreme.


 

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...