afis expozitie

Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează marți, 16 august 2016, ora 18,00 la sediul muzeului Ploiești, B-dul Independenței nr.1 vernisajul expoziţiei de pictură „ÎNTRE CER ȘI PĂMÂNT” a artistului plastic Florin Ioan Stoenescu.

 

Florin Ioan Stoenescu – născut la 28 martie 1953, la București, absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București. Profesor de arte vizuale, creator de modele serie mică în industrie, creator de design vestimentar în cadrul Galeriilor Fondului Plastic, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, permanent preocupat de restaurarea diverselor obiecte de artă și cult.
Participă la expoziții de grup la Brașov, Timișoara și București, organizează expoziții personale de desen, sculptură mică și pictură, pe teme diverse, de la natură, corporalitate, până la teme filozofice, la Brașov și București.
Organizator de evenimente culturale și artistice în cadrul Primăriei sectorului 2 București, din 2009, face voluntariat în cadrul Saloanelor Calderon, ca profesor de pictură și colaborează la TV-H2.O, pentru realizarea emisiunilor de arte vizuale

„Florin Stoenescu este deopotrivă un pictor al tradiției și al culorii. Este vorba despre o tradiție ce ține în mod paradoxal de modernitatea picturii românești interbelice și de un sistem cromatic personal. Raportarea la arta interbelică înseamnă în acest caz evitarea manierismului prin recursul la propria experiență compozițională și cromatică. În privința tematicii, atunci când pare eliberat, prin recursul la abstract, de orice formă de subiect, în sens narativ vorbind, artistul descinde surprinzător într-o iconografie oniric boemă. Soluțiile plastice alese pot contraria, dar licențele de compoziție folosite demonstrează că artistul nu pendulează automat între confirmarea și infirmarea regulilor, ci are deplina libertate de a impune prin lucrările pe care le crează, propria viziune.” (Mihai Plămădeală – critic, istoric și teoretician de artă, Forța și Poezia culorii)