copilbatut

Noile cercetări sugerează că palmele primite în copilărie influenţează personalitatea pe care o dobândim când devenim adulţi. Majoritatea copiilor care sunt pălmuiţi când sunt mici încep să îşi sfideze părinţii atunci când ajung la adolescenţă, aceştia dezvoltând un comportament anti-social , agresiv, probleme mentale şi dificultăţi cognitive.

 

Studiul  celor de la Universitatea din Texas, Austin şi de la Universitatea din Michigen a fost publicat în revista Family Psychology. Cercetătorii au analizat 160.000 de copii, timp de cinci decade, pentru a descoperi ce efecte au palmele pe care le primesc în copilărie.

Cercetătoarea Elizabeth Gershoff, împreună cu coautorul Andrew Grogan-Kaylor, au descoperit că tot mai mulţi adulţi îşi pălmuiesc copiii, aceştia dezvoltând o serie de comportamente negative în decursul vieţii, inclusiv probleme psihice.

 

,,Am descoperit că pălmuirea este asociată cu rezultate negative neintenţionate, nefiind asociate cu dobândirea respectului imediat sau pe termen lung, fapt ce este considerat necesar de tot mai mulţi părinţi,'' a declarat cercetătoarea.

Adulţii care au suportat pedepsele violente ale părinţilor pot aplica, la rândul lor, aceleaşi pedepse copiilor lor când vor deveni părinţi.

Gershoff şi Grogan-Kaylor au comparat efectele negative ale pălmuitului cu abuzul fizic asupra copiilor.  Ambele au fost asociate cu aceleaşi rezultate.

,,Societatea noastră consideră că pălmuitul şi abuzul fizic sunt două comportamente distincte, dar cercetările noastre au demonstrat că pălmuitul are aceleaşi efecte negative asupra copilului, precum abuzul,'' a declarat Gershoff.

În 2010, cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au publicat rezultatele unui studiu din 2002 despre pedepsele corporale. Aproape 80% dintre preşcolarii din Statele Unite ale Americii au avut parte de o palmă ca o formă de disciplinare, majoritatea dintre ei, cu vârste între opt şi nouă ani, au fost loviţi cu obiecte precum palete sau nuiele.

Asistenţii sociali speră ca studiul cercetătorilor să îi facă pe părinţi să se gândească de două ori înainte să îşi lovească copilul.

Sursa: MIC