masca faciala

Când răsfoim anumite publicaţii, vara arată perfect: zile relaxante la plajă, plimbări cu prietenii sau vacanţe la munte. De fapt, pe lângă toate astea, vara, tenul şi pielea noastră pot fi afectate de soare, iar pentru a le reface, este nevoie de câteva tratamente.

 

 Ei bine, din fericire, acestea pot fi realizate chiar acasă cu ajutorul unor produse alimentare.

Cremă exfoliantă pentru corp. Aceasta ajută la oferirea unui aspect neted pielii, lăsând-o fină şi pregătită pentru plajă. Pentru prepararea acestei creme ai nevoie de 2 căni de ulei de cocos, pe care le vei încălzi la cuptorul cu microunde şi pe care le vei combina cu alte patru căni de ovăz şi zahăr. Aplică produsul pe picioare, pe mâini, concentrându-te mai mult asupra genunchilor şi a coatelor. În felul acesta vei îndepărta pielea uscată, iar uleiul de cocos o va hidrata.

Mască calmantă pentru faţă cu avocado. Această mască oferă pielii expuse la soare un aspect neted, eliminând roşeaţa şi aspectul uscat. Ai nevoie de un bol mare în care să pui doi avocado curăţaţi, o jumătate de cană de iaurt gras, două linguriţe de ulei extravirgin şi două linguriţe de miere. Amestecă până când conţinutul devine unul fin. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă caldă.

 

Mască hidratantă pentru păr. Perfectă pentru părul afectat în zilele toride de vară, această mască îi va oferi părului elasticitatea şi strălucirea de care are nevoie, îl va hidrata şi, în acelaşi timp, va controla apariţia mătreţii. Ai nevoie de patru banana decojite pe care să le aşezi şi să le zdrobeşti într-un bol până obţin o textură fină şi patru linguriţe de miere pe care să le amesteci. Aplică produsul pe păr şi masează scalpel şi las-o să acţioneze timp de 30-45 de minute. Clăteşte părul bine, şamponează-l şi foloseşte un balsam.

Conţinut pentu picioare cu ulei esenţial din arbore de ceai. Acest conţinut înviorează şi oferă energie picioarelor obosite datorită uleiurilor esenţiale. Ai nevoie de un bol mai mare, umplut cu apă, apoi dizolvă un sfert de cană de săruri amare. Adaugă 5-10 picături de ulei esenţial din arbore de ceai şi relaxează-te cât îţi menţii picioarele în conţinut.

sursa: one.ro