lego

Atunci când te joci cu Lego, poți petrece întreaga zi construind orice poți visa. Pentru Mark Roe, este job-ul de zi cu zi. El este unul dintre cei opt maeștri constructori din întreaga lume. În cariera lui de peste 22 de ani în Lego, el a conceput și construit 150 de sculpturi în mărime naturală.

 

Cea mai recentă creație, din San Francisco Giants - Madison Bumgarner, a fost dezvelită la 30 iulie, pe stadionul Giants, unde acum este instalat ca dispozitiv permanent.

Creatorii din zona Lego creează tot felul de sculpturi în mărime naturală pentru a promova evenimente și premiere de film. Mai jos este o figurină pe care Roe a construit-o pentru premiera unui film care va avea loc în 2017.  

1

 

Constructorii își aleg piesele dintr-un gigant container aflat într-un uriaș depozit pe care îl numesc cușca . Fiecare constructor își ia piesele într-o cutie special creată, pe care apoi o aduce înapoi la biroul lor.

2

Piesele sunt organizate în funcție de culoare, mărime, și formă. Există parabole rotunde pentru ochi și jumătăți de știfturi (cea mai mică cărămidă Lego care există) pentru detalii subtile. O sculptură tipică în mărime naturală are între 20.000 și 50.000 de blocuri, spune Roe.

 

3

Înainte ca Roe să înceapă să construiască sculpturi, el colectează sute de imagini online pentru a le proiecta. Apoi, el schițează sculptura, folosind programul software al Lego, Brick Builder, precum și programul de proiectare Maya - același pe care Pixar îl folosește pentru animație.

4

 

Echipa lui Roe colectează măsurători din viața reală pentru a crea modelul. Odată ce proiectarea este finalizată (care durează aproximativ 60 de ore), programul Brick Builder spune constructorilor exact ce piesă să utilizeze strat-cu-strat.

5

Pentru proiectele la scară largă, Roe construiește strat-cu-strat pe o platformă care poate fi ridicată cu ajutorul unei manivele de mână. Mai întâi este instalată o bară de oțel pentru a oferi sprijin sculpturi, astfel încât aceasta să nu se răstoarne.

6

Cele mai multe detalii merg la gură și ochi, spune Roe. Pentru fiecare persoană, el construiește două capete pentru a obține totul așa cum trebuie. "Am învățat multe de la prima iterație", spune el în legătură cu capul de Lego al lui Bumgarner.

7

Roe, cel care construiește sute de sculpturi în fiecare an,  își încadrează stilul ca fiind mai simplu decât cel al altor Maeștri constructori. "Îmi place să lucrez cu siluete de formă", spune el.

"Este plăcut să ai un job la care să te joci toată ziua, dar este multă bătaie de cap și este nevoie de foarte multă atenție. Cu toate astea, sunt sigur că de ceea ce fac acum nu mă voi putea plictisii niciodată și așa voi rămâne copil tot restul vieții", relatează Roe pentru publicația Techinsider.io.   

8

9

10

11

12