cele mai tari iluzii optice ale momentului cate poti rezolva corect size1

Creierul nostru este o masinarie incredibila, dar poate fi si foarte usor pacalit in anumite situatii. Desi suntem foarte siguri de perceptia noastra si de ceea ce vedem, in general, adevarul este ca de multe ori ochii ne insala. Daca nu ne crezi, iti propunem sa te distrezi cu pozele interesante cu iluzii optice de mai jos, care demonstreaza cat de usor este pentru creierul nostru sa fie pacalit.

 

 Iluziile optice reprezinta doar tendinta creierului nostru de a "face ordine" in ceea ce vedem. In general, perceptia noastra nu prea are legatura cu realitatea, ci este influentata de foarte multi factori. De aici pornesc si iluziile optice, care ne pacalesc mintea si ne fac sa ne intrebam daca ceea ce vedem este sau nu adevarat. 

Iata cateva poze cu iluzii optice care iti vor dovedi ca, oricat de atenta ai fi, creierul tau tot poate fi indus in eroare!

iluzie1

 

Uitandu-te la imaginea de mai sus, ai putea sa juri ca cercul din dreapta este mai mare, nu? Ei bine, este identic cu cel din stanga, doar ca mintea noastra este pacalita de cerculetele din jurul celui portocaliu. 

iluzie2

Uita-te in punctul galben si apropie-ti chipul de ecran. Se va crea iluzia ca cele doua cercuri roz se misca, desi imaginea e statica. Fascinant, nu?

 

iluzie3

Din acest unghi, acest coltisor verde pare sa fie o sfera din iarba, un peisaj complet suprarealist. Daca te muti cativa pasi intr-o parte, insa, observi ca de fapt este doar o iluzie optica foarte bine gandita.

iluzie4iluzie5

 

Aici apa nu pare mai adanca de cativa metri, dar in realitate are peste 100 de metri adancime. Cum e posibil asa ceva? Apa este atat de limpede, incat poti vedea pana la fund, chiar daca este foarte adanca!

iluzie6

La prima vedere, liniile par strambe, dar de fapt sunt paralele. Creierul este inselat de faptul ca patratelele sunt dispuse astfel.

iluzie7

Este greu sa te convingem ca aceasta imagine este statica si ca doar creierul tau o face sa se miste, nu? 

iluzie8

Uita-te in centrul acestei imagini - cu cat te dai mai aproape de ea, cu atat "lumina" va fi mai puternica si cu cat te indepartezi, cu atat ve fi mai slaba.

iluzie9

Uita-te timp de 10 secunde la cele trei puncte de pe nasul femeii din imagine, apoi muta privirea si clipeste des. Vei vedea imaginea color!

iluzxie10

Aceasta este una dintre cele mai simple, dar cele mai frumoase iluzii optice. Cu o oglinda bine pozitionata, corpul fetei pare sa nu existe, iar efectul este unul hipnotizant.

ilzuie11

Strange din ochi si vei vedea un chip cunoscut... nu-i asa ca nu observasesi din prima?

iluzie12

sursa: divahair.ro