gat

Este greu să te răcoreşti zilele acestea acasă, în maşină sau la serviciu. Când dăm de aer condiţionat, tentaţia este să îl setăm la o temperatură cât mai scăzută. Atenţie însă! Medicii spun că diferenţa mare de temperatură dintre afară şi interior ne poate afecta muşchii şi articulaţiile. Cum ne bucurăm de aer fără să riscăm să rămânem cu gâtul înţepenit, aflăm din materialul următor.

 

Vara, specialiștii recomandă folosirea aerului condiționat, cu respectarea unor reguli. Temperatura din interior trebuie să fie doar cu 10 grade mai mică fața de cea de exterior. În caz contrar, pot apărea probleme la nivelul mușchilor și articulațiilor.

„Corpul în timpul asta începe să reacţioneze. Și el luptă şi luptă şi lupta începând să creadă că aceea e temperatura corecta prin simplul fapt că nu stăm tot timpul în acelaşi loc, ieşim de la rece la mai cald şi tot aşa, muşchiul nu mai înţelege acest lucru şi ajunge la un moment dat pompând tot timpul să menţină aceeaşi temperatură, el riscă să rămână contractat”, spune Razvan Bogăţeanu, fizioterapeut.

De aceea, dacă simptomele nu cedeaza în două-trei zile, cel mai bine ar fi să vă programați la un fizioterapeut.

 

„Ce trebuie să facem noi? Să redăm elasticitatea musculaturii, asta înseamnă să încălzim zona şi să detensionăm zona. Lucrăm pe zona superioară a spatelui, unde se contractă de obicei musculatura pe trapez. Tot ce înseamnă musculatura în zona coloanei”, spune Răzvan Bogăţeanu, fizioterapeut.

Pentru o recuperare rapidă, recomandate sunt şi duşurile alternative. De asemenea, este bine sa evitaţi băuturile care au o temperatură mai scăzută de 4 grade celsius. În acest fel puteţi preveni apariţia altor probleme de sănătate.  

 

sursa: digi24.ro

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...