fii treaz la volan

În perioada 15 iulie – 15 septembrie 2016 se desfășoară campania națională de siguranță și prevenție rutieră FII TREAZ LA VOLAN! realizată, în parteneriat, de Poliția Română, FPVS – Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, Radio România Actualități și APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor.

 

În cursul anului 2015, s-au înregistrat 9.380 de accidente de circulaţie grave, soldate cu decesul a 1.893 de persoane și rănirea gravă a altor 9.056.
Campania se axează pe mesaje-cheie, menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor la care se expune oricine urcă la volan obosit sau care se lasă distras de smartphone, în timp ce conduce. De asemenea, mesajul promovat de campanie vizează şi riscul conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

Astfel, în cadrul campaniei, vor fi distribuite broșuri informative gratuite, conținând recomandări de care orice conducător auto ar trebui să țină cont atunci când pleacă la drum. Broșura FII TREAZ LA VOLAN! va fi distribuită în trafic, dar și în principalele centre comerciale din București și din 20 de municipii din țară.

În plus, o atenție specială este acordată în această vară litoralului, unde mii de șoferi parcurg traseul spre litoral şi înapoi spre casă, în week-end-uri.