usturoi

Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii pe care natura ni l-a pus la dispoziție. Află de ce este bine să consumi zilnic usturoi.

1. Usturoiul este un antibiotic natural

 

Foarte bogat în vitamina C, D, calciu și fier previne cu succes gripele și răcelile în sezonul rece și combate infecțiile, eliberează căile respiratorii, bronhiile și plămânii. Ca o curiozitate, un miligram de usturoi este la fel de puternic precum 25 de unități de penicilină.

2. Este foarte eficient în combaterea streptococilor și contribuie la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului

Datorită concentrației mari de germaniu și seleniu, usturoiul contribuie la neutralizarea celulelor cu potențial malign, ajută la reducerea tensiunii arteriale și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În același timp are un rol important în acțiunea de eliminarea a toxinelor periculoase din organism.

3. Poate contribui la tratamentul diabetului

 

Datorită rolului său recunoscut pentru reglarea nivelului glicemiei în sânge, usturoiul este folosit ca adjuvant în tratamentul diabetului.

4. Consumă usturoi, deoarece este un excelent detoxifiant pentru ficat

El are rolul unui stimulent pentru sucurile digestive, contribuind astfel la ușurarea procesului digestiv și contribuie la intensificarea fluxului sanguin prin ficat. De asemenea, contribuie la eliminarea bacteriilor de putrefacție din intestin, ajutând astfel ficatul să se regenereze.

5. Poate ajuta la tratamentul bolilor digestive

Datorită rolului său stimulator pentru pereții intestinali, prin intermediul alicinei pe care o conține, usturoiul îmbunătățește procesul de digestie. Dacă nu poate fi consumat ca atare, usturoiul se poate utiliza gătit sau diluat în lapte. În plus, având o mare putere de absorbţie, poate fi folosit și sub formă de cataplasme sau băi pentru mâini și picioare.

6.Usturoiul este un laxativ natural dovedit

Consumat constant în cantități moderate, amestecat cu produse lactate fermentate sau cu ceapă, usturoiul contribuie la stimularea mișcărilor peristaltice ale pereților intestinali, ceea ce conduce la o mai mare mobilitate a scaunului.

7. Calmează durerile acute

Dacă suferi de nevralgii, dureri de dinți, dureri de urechi, artrită, reumatism, consumă usturoi în mod regulat, deoarece se poate dovedi unul dintre cei mai buni aliați ai tăi în calmarea durerilor. De asemenea poate fi folosit și în calmarea durerilor menstruale și alungarea grețurilor matinale și a sindromului premenstrual.

8. Ajută la decongestionarea căilor respiratorii superioare

Este un antiseptic puternic, cu efect rapid asupra infecțiilor de la nivelul gâtului, nasului și urechilor.

9.Este un tonifiant al sistemului nervos

Dacă te simți obosită, lipsită de vlagă, irascibilă, deprimată, consumă usturoi în stare crudă sau ca tinctură alcoolizată, deoarece va contribui la relaxarea sistemului nervos, reducerea nivelului de stres și asigurarea unui tonus pozitiv.

10.Usturoiul contribuie la purificarea sângelui

Sângele are un rol extraordinar de important în organism, are rolul de a conduce oxigenul și substanțele nutritive la celule și de a prelua deșeurile și dioxidul de carbon pentru a le elimina din organism.

sursa: eva.ro

 

Viața Prahovei
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Avarie Electrica în două zone din Comarnic

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi a lăsat fără curent electric două zone din Comarnic, după ce mai mulți copaci s-au prăbușit pe linii. Codul portocaliu valabil în Prahova începând de...