gelaterie ploiesti

Dragoș este un tânăr antreprenor român care după 15 ani petrecuți prin restaurantele de Italia s-a gândit să aducă o parte din aerul italienesc și în orașul natal.

 

A identificat specificul zonei, și, în urmă cu un an și-a dat seama că Ploieștiul are o mulțime de restaurante cu specific italienesc, dar nu și o gelaterie. Este un mare amator de înghețată și s-a gândit să le împărtășească și altora din pasiunea lui. Astfel, împreună cu soția lui, în patru luni a deschis gelateria Cafe Milano de lângă Galeriile Comerciale din centrul Ploieștiului.

I-a învățat pe angajați tot ceea ce știa și ce a văzut în Italia, iar în momentul de față vinde peste 50 de tipuri de înghețată. Desertul este preparat chiar în laboratorul propriu de la subsolul localului, cu cele mai noi aparate din industrie și de cei mai buni cofetari. Pe lângă zecile de arome cu care se poate lăuda, spune că poate prepara înghețată din orice.” Dacă vor înghețată de bere, le fac înghețată de bere, dacă vom cu aromă de mici, le fac cu aromă de mici. “

 

Cea mai lăudată aromă, și de asemenea cea cu care s-a făcut cunoscut în oraș este înghețata cu ciocolată fondată și sare de mare. Oamenii se înghesuie, mai ales în această perioadă când gradele în termometre sunt la limita maximă, să treacă măcar o dată pe săptămână pe la gelaterie să mănânce o înghețată și să savureze un cocktail  tradițional italienesc.

Despre clientelă, bărbatul de 37 de ani spune că este foarte diversificată și diferită de cea din Italia. „Dacă în Italia oamenilor le ajungea să li se pună o cupă într-un cornet, românii vor ca înghețata să le fie servită într-un mod mai elegant și cu mai multă atenție. Este un lucru bun, ne respectăm clienții să ne bucurăm să le satisfacem așteptările. „

Este singura gelaterie adevărată din Ploiești, dar, după cum era de așteptat, iarna nu-i ca vara. În anotimpul răcoros patronii au găsit o alternativă pentru afacere, deși se servește în continuare și înghețată. Timp de câteva luni cât afară este frig, în local se servesc băuturi calde, majoritatea aduse din Italia, senvișuri și două feluri de mâncare gătită. Atmosfera este una îmbietoare și liniștită iar felul în care este aranjat micul local, deosebit. Pe timpul verii clienții au la dispoziție o terasă cu mese și umbrele unde pot savura desertul anotimpului călduros.

Toată înghețata are același preț, destul de accesibil ținând cont de calitatea produselor, patru lei o cupă sau 9,5 lei trei cupe.

gelaterie-ploiesti2

gelaterie-ploiesti3

gelaterie-ploiesti4

gelaterie-ploiesti5

 

 

 

Internațional
  • Duminică, 24 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Atacuri cu acid în Londra

Cel puţin opt persoane au fost rănite, sâmbătă seară, în urma unor atacuri cu acid, comise în faţa unui centru comercial din Londra, informează publicaţia The Telegraph. Un individ suspectat de...