raul neret

Un artist hunedorean pasionat nu doar de pictura ci si de stiinta si tehnologie isi surprinde clientii cu lucrari care ziua pot fi vazute intr-un fel iar noaptea, complet diferit. Tablourile sale nu doar „arata” ci si „functioneaza” si asta datorita unei combinatii de lacuri si vopseluri care le fac sa lumineze pe intuneric.

 

Are cateva website-uri pe care isi vinde lucrarile, nu doar in Romania ci si in afara si, cu rabdare de ardelean, isi face socotelile pentru tot felul de proiecte indraznete. Intr-un scurt interviu pentru StartupCafe.ro a povestit cum ii merge afacerea. 

La prima vedere, Raul Neret este o aparitie bizara. Nu e prea vorbaret; raspunde scurt si se simte in largul lui abia cand il cunosti mai bine si incepe sa povesteasca despre pictura, vopseluri si lacuri ciudate ori despre stiinta si tehnologie. Nu se poate lauda cu diplome sau studii sofisticate, cauta mereu sa afle ceva nou si pare genul de om care se tine, cu simt practic si cu incapatanare, de pasiunile sale. „Imi place sa imi vad de treaba mea si stiu ce am de facut”, spune Raul pe care l-am intalnit la Brasov, la conferinta Afaceri.ro unde arata, pe intuneric, cum „functioneaza” tablourile lui suprinzatoare.

Si-a vandut primele lucrari de arta plastica in Austria, tara de care este legata si povestea numelui sau artistic. Daniel Badragan – cum se numeste, de fapt, artistul - a plecat, acum cativa ani, la austrieci, sa lucreze in constructii. Cel care l-a descoperit si i-a pus lucrarile pe piata i-a sugerat sa-si caute un nume mai usor de marketat, un nume pe care strainii sa-l pronunte mai usor. Asa a aparut Raul Neret – cu accent pe al doilea „e”, ca sa sune frantuzeste. „E numele sub care am vandut in strainatate peste 2000 de lucrari”, adauga artistul.

Raul Neret spune ca si-a perfectionat reteta de lucru si pe langa tablouri  - pe care le realizeaza pe baza unor imagini cumparate de la alti autori - poate face pardoseli cu efect vizual tridimesional dar si tot felul de obiecte decorative cu aspect inedit. Si-a dotat atelierul cu banii din tablouri si isi vinde lucrarile pe cateva website-uri de care se ocupa fie direct, fie cu ajutorul unor colaboratori.

VIDEO Artistul "fosforescent". Raul Neret despre tablouri luminoase

 

sursa: hotnews.ro