DR WANG3

Interviu cu Dr Wang Xiaoguang, reprezentant pentru medicină tradiţională la OMS, medic acupuncturist la Policlinica Spitalului As Medica din Bucov

 

Pas cu pas Policlinica Spitalului As Medica din Bucov își deschide porțile. Recent, a acordat aici consultații în premieră dr. Wang Xiaoguang, specialist în acupunctură.

O fire jovială și deschisă, dr. Wang face parte dintr-un lung șir de medici (a 13-a generație din familie sa), este licenţiată a Academiei Chineze de Medicină Tradiţională şi a Institului de Acupunctură şi Moxibustie din Beijing şi este reprezentant pentru medicină tradiţională la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

S-a stabilit în România în anul 1998, când a tratat un diplomat român. Acesta a insistat ca ea să rămână în România cât mai mult posibil pentru că se simțea foarte bine după ședințele de acupunctură. Deși întreaga familie a dr. Wang se afla în China, iar ea nu-și dorea să rămână pe meleaguri românești, diplomatul de la București a rugat-o să rămână aici timp de o lună, perioadă în care dr. Wang s-a îndrăgostit de țara noastră și a decis astfel să ia totul de la început alături de români.

 

“România este mireasa Europei”

Acum este fascinată de România despre care are o impresie cu adevărat unică ceea ce a și transformat-o într-un adevărat ambasador al țării noastre. Adesea scrie poezii despre locurile și oamenii de la noi și o denumește metaforic “mireasa Europei” pentru unicitatea și frumusețea ei. Își invită prietenii din toată lumea să vadă frumusețile românești, în prezent locuind în București. Intenționează să se mute în Prahova, fiind cucerită de aerul curat de la Câmpina și speră să-l convingă pe soțul ei, care a venit după ea în România recent, după ce s-a pensionat, să accepte această mutare. Spune tuturor că românii au inimi mari și bune.

”Fac tot posibilul să fac bine”

 

Efectele terapeutice ale acupuncturii constau în eliminarea dezechilibrelor energetice minore sau majore, ce apar în cadrul sistemului nostru energetic.

Medicina tradiţională chineză consideră că aceste dezechilibre apar atunci când trăim unele din cele şapte sentimente care pot provoca boli diferite şi anume: bucuria, mânia, îngrijorarea, îngândurarea, tristeţea, panica şi frica. Înlăturarea problemelor psihologice ale pacientului reprezintă punct-cheie în procesul de vindecare.

A reuşit să vindece cazuri de cancer incipient, spondiloză, migrene, reumatism, obezitate şi multe altele. A publicat în China un studiu privind rezultatele tratamentului prin acupunctură a 95 de cazuri de scleroză multiplă.

 

“Revitalizarea corpului prin acupunctură ajută extraordinar de mult. În orice afecțiune putem interveni și mai ales după operațiile de cancer sau boli mai grave. Împreună cu dr. Alin Scarlat putem aborda bolile din mai multe unghiuri și asta e numai în beneficiul pacientului. Nu promit nimic pacientului, dar fac tot posibilul să fac bine.”, spune dr. Wang zâmbind larg.

“Aveți multe minunății pe care nu le folosiți”

Dr. Wang este un bun practician al medicinei tradiționale chinezești fiind adeptă a devizei “minte, trup și suflet curate”.

Ea consideră că noi, românii, avem extrem de multe bogății naturale pe care nu le exploatăm la adevărata lor valoare. “Aveți o apă extraordinar de bună în unele locuri. Am ținut apă într-un recipient timp de 3 luni și a rămas perfect curată, ceea ce înseamnă că este de o calitate excepțională. Eu cred în vindecarea trupului prin consumul de elemente naturale. Aveți foarte multe plante extraordinar de folositoare în medicină. Mă bucur să lucrez cu dr. Scarlat care știe valoarea acestor elemente și mai ales știe cum să le folosească. Sunt sigură că împreună aici, la Bucov vom face lucruri cu adevărat extraordinare pentru sănătatea oamenilor.”, spunen dr. Wang.