economie curent

Televizor, masina de spalat, frigider, cuptor electric, calculator, fier de calcat, aer conditionat... Si lista poate continua. Toate aceste aparate sunt mari consumatoare de energie, astfel ca luna de luna factura la energie iti da fiori reci.

 


Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa economisesti energie electrica.

Spala cu masina plina

Nu te grabi sa bagi la masina doar cateva haine murdare si sa lasi cuva pe jumatate goala. Mai bine mai asteapta doua zile pana ce vei strange suficiente haine cat sa umpli la capacitate intreaga masina de spalat. Asa economisesti si apa, dar si curent. Potrivit calculelor efectuate de specialisti, in acest fel eviti 6-7 cicluri de spalari lunare, ceea ce inseamna, in medie, aproximativ 10 kw economisiti.

Alege becuri cu senzori

Tehnologia a evoluat, iar acum poti gasi in comert becuri cu senzori concepute special pentru uz casnic. Cu un astfel de sistem economisesti foarte multa energie pentru ca si daca vei uita vreodata lumina aprinsa intr-o incapere, aceasta se va stinge singura cand nu mai detecteaza miscare. In plus, mai poti opta pentru becurile economice. Desi au o putere mai mica, acestea genereaza aceeasi cantitate de lumina.

 

Nu opri aerul conditionat

Ne-am obisnuit ca atunci cand plecam de acasa ori cand parasim o incapere sa oprim aerul conditionat. Specialistii sustin insa ca acest mod de a actiona nu este deloc benefic. De ce? Aparatul de aer conditionat consuma mai mult curent electric atunci cand este pus in functiune si cand se forteaza sa raceasca incaperea, scrie acasa.ro. Atunci cand temperatura din camera a scazut, el intra pe un mod economic de functionare. De aceea, e bine sa mentii temperatura scazuta decat sa tot racesti periodic aerul.

Opreste computerul noaptea

Calculatorul pe care l-ai folosit in timpul zilei nu trebuie sa stea deschis si pe timpul noptii. Opreste-l cand nu il mai folosesti. Economisesti intr-un an cam 350-400 de lei daca te obisnuiesti sa opresti computerul pe timp de noapte.

Monteaza panouri solare

Panourile solare sau ferestrele care pot filtra razele ultraviolete sunt o solutie ideala de economisire a energiei electrice, intrucat se utilizeaza lumina directa a soarelui.

 

sursa:ele.ro

 

Viața Prahovei
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Avarie Electrica în două zone din Comarnic

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi a lăsat fără curent electric două zone din Comarnic, după ce mai mulți copaci s-au prăbușit pe linii. Codul portocaliu valabil în Prahova începând de...