tatoo

Cum se apropie vara, din ce în cea mai mulți oameni se gândesc să își facă un tatuaj, însă sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a lua o decizie ce te va urmări toată viața.

 

În primul rând gândește-te foarte bine dacă este o alegere bună sau nu. E clar că desenul pe care îl alegi să îl faci va persista pe pielea ta restul vieții, asta dacă nu alegi să îl scoți cu laserul, procedură extrem de costisitoare și dureroasă. Odată cu trecerea anilor pielea ta se va modifica și aspectul estetic al tatuajului se va deteriora considerabil.

În timp ce unii oameni aleg să se tatueze pentru a marca un moment important din viața lor sau pentru a ține vie o amintire, pentru alții tatuajul nu înseamnă decât o modă trecătoare pe care mai târziu o vor regreta. Înainte să iei o decizie, gândește-te foarte bine la modelul pe care îl vrei. Ceea ce îți tatuezi trebuie să te reprezinte 100% . Chiar dacă este nevoie de ani întregi de gândire, o bună meditare asupra acestui lucru e mai mult decât recomandată. Consultă-te cu părinții, prietenii și toți cei care te cunosc și care ți-ar putea da o părere în legătură cu alegerea perfectă.

Alege locul perfect.

 

Societatea noastră încă nu este pregătită în a face față valului de iubitori de tatuaje. Ai putea avea probleme la job sau în găsirea unui job. Alege locul în care vrei tatuajul în așa fel încât la nevoie să poată fi acoperit dar să se și vadă ori de câte ori vrei.  Un sfat ar mai fi ca modelul să fie cât mai simplu și fără prea multe culori deoarece s-ar putea ca pigmenții să nu se vadă chiar atât de bine dacă tu ai de gând să faci un curcubeu pe pielea ta.

Salon profesionist sau tatuator la dominciliu?

Atunci când mergi la un salon de profil ești sigur că cei de acolo sunt adevărați profesioniști și că ustensilele pe care le folosesc sunt cât de poate de sterile. Pentru a deschide un salon de tatuaje este nevoie de multă bătaie de cap, reguli peste reguli și controale peste controale. Dezavantajul la un salon este dat de prețurile foarte piperate. Majoritatea saloanelor impun un preț de plecare, indiferent cât de mic este tatuajul. În general se plătește pe centimetru pătrat de piele. Altfel prețul de plecare poate fi de 100 de lei, iar pentru un centimetru pătrat să dai câte doi lei în plus. Așadar, poți plăti 100 de lei pentru o literă, de exemplu, de 4 cm pătrați, sau tot atâția bani pentru un tatuaj mult mai mare. Prețurile diferă, bineînțeles, de complexitatea desenului sau culorile folosite.

 

Dacă alegi să mergi acasă la un tatuator, avantajul este prețul mult mai scăzut. Un tatuaj te poate costa 200 de lei la salon, sau 50 de lei la tatuator. Cu toate astea, deși respectivul poate avea brevet, nu ești sigur 100% de sterilitatea ustensilelor. Fii cu băgare de seamă atunci când începe tatuarea, ca totul să fie de unică folosință și desigilat în fața ta. Cei mai mulți artiști respectă aceste reguli și îți atrag atenția asupra faptului că lucrează steril. Totuși, înainte de a alege un anumit tatuator, vezi lucrările pe care le-a făcut înainte și asigură-te că se pricepe, ca nu cumva să te trezești cu caricaturi permanent prezente pe corpul tău.

În ambele cazul pot apărea infecții urâte sau alergii. Pielea recent tatuată trebuie tratată cu creme speciale și nu trebuie expusă la raze uv.

Durerea este un alt factor pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când te decizi să îți faci un tatuaj. Deși mulți spun că este o durere suportabilă, sunt și alții care nu pot suporta înțepătura acului. Bineînțeles, durerea diferă de la o zonă a corpului la alta. De exemplu, se spune că cele mai dureroase zone sunt șoldurile, coastele sau zona toracică, în spatele genunchiului, la subraț, cot, buze, pe interiorul coapselor, în zona genitală.

 

Crezi că îți va curge sânge? Normal. Practic, în timpul tatuării, pielea este crestată iar sub epidermă este introdus un strat de cerneală. Este normal să curgă sânge. Cantitatea diferă însă de la o persoană la alta și este și în funcție de zona în care alegi să te desenezi.

Ce tatuaje să nu îți faci.

Cum până la urmă și tatuajele sunt o modă, ca orice trend se mai și demodează. Numărul mare de persoane care aleg să își facă un anumit model de tatuaj, a determinat niște clișee artistice. Așadar, gândește-te foarte bine când alegi modelul pentru că este foarte posibil ca încă 100 de peroane din orașul tău să aibă acelasi tatuaj. Cum nu este un articol vestimentar care poate fi asortat sau schimbat de fiecare dată când altcineva îl poartă, este destul de neplăcut atunci când trei prieteni din gașca ta au același model, obturându-ți originalitatea.

Câteva clișee de tatuaje pe care oamenii continuă să și le facă: sintagme gen: je ne regtette rien, freedom, only God can judge me. Icons precum: coronițe, cruci, păsări, infinit, stele- modelul Rihanna, sau London Style. O mare greșeală, spun unii, este să îți tatuezi numele cuiva, dacă nu este vorba de un membru al familiei. Relația cu persoana de care ești îndrăgostit poate să nu dureze toată viața, spre deosebire de tatuajul cu numele acesteia.

De reținut:

- Alege model cu grija;

- Verifică cu atentie portofoliul artistului tatuator;

- Ține cont de sfaturile primite în legătură cu îngrijirea tatuajului.

- Realizarea unui tatuaj poate dura de la 15 minute la câteva zile (în sesiuni)

- După mai mulți ani ar putea fi nevoie de retușuri și reîmprospătări