centru zarnesti4

Harti 3D, exponate care intractioneaza cu vizitatorii si jocuri educationale de ultima genetratie. Toate acestea pot fi vazute intr-unul dintre cele mai moderne muzee din Romania: Centrul de Vizitarea al Parcului National Piatra Craiului de la Zărnești.

 

Proiectul, inaugurat de ministrul mediului, a costat aproape un milion si jumatate de euro. Daca in realitate, nimeni nu se incumeta sa asculte de aproape mormaitul unui urs, la Centrul de Vizitarea al Parcului National Piatra Craiului zgomotele pe care le scot animalele fac parte din itinerariu. Aici poti sa intanesti toate animalele si pasarile care traiesc in masivul Piatra Craiului, dar in forma virtuala, cu ajutorul unor ecrane interactive.

De departe cel mai spectaculos exponat este o proiectie 3D a intregului masiv care poate fi controlat printr-un ecran tactil. Astfel putem schimba diferite harti cu habitate si forme de relief. Expozitia este impartita in mai multe zone care prezinta aspecte specifice parcului national Piatra Craiului.

 

Muzeul a fost inaugurat chiar de ministrul mediului care, pe vremea cand se ocupa de consultanta de mediu, a fost implicata pesonal in atragerea de finduri pentru acest proiect.

Cristiana Pasca Palmer, Ministrul Mediului: "Centrul, in sine, eu il vad ca pe un loc foarte dinamic, nu doar un loc in care se fac din cand in cand niste intalniri oficiale, ci pur si simplu o parte integrata a vietii comunitatii"

Centrul de Vizitare a Parcului National Piatra Craiului a costat aproape 1,4 milioane de euro si a fost finantat in mare parte din fonduri europene.
sursa: stirileprotv.ro

UPDATE Centrul de vizitare este amplasat pe drumul ce duce la Cabana Plaiul Foii la 1 km pe partea dreapta de la iesirea din Zarnesti. Intrarea este gratuită.

Galerie FOTO Cel mai modern muzeu din Românuia (sursa: adevarul.ro)

centru zarnesti3

centru zarnesti2

centru zarnesti1