moda

Flori realiste sau abstracte, desene geografice, dungi marinăreşti şi iluzii optice – acestea sunt doar câteva din imprimeurile la modă în sezonul cald al anului 2016. Cele mai îndrăzneţe dintre femei pot opta pentru „print blocking“, tehnica alăturării mai multor tipuri de imprimeu într-o singură ţinută.

 

    Sezonul de primăvară-vară al anului 2016 aduce în atenţia pasionatelor de modă o explozie de imprimeuri, potrivite pentru o diversitate de stiluri. Romantismul imprimeurilor florale, îndrăzneala celor geometrice şi a printurilor care dau naştere unor iluzii optice, dar mai ales prospeţimea nemuritoarelor dungi marinăreşti, au transformat podiumurile de modă într-un mozaic dinamic şi plin de veselie. În plus, o tendinţă derivată sezonul acesta este „print blocking“-ul, tehnica prin care se combină mai multe imprimeuri diferite într-o singură ţinută. „Se mai poartă şi imprimeurile geografice îndrăzneţe, care te duc cu gandul la India, cu tente de «color blocking». Sau piese care au un amalgam de printuri – aşa numitul «print blocking», cu buline, dungi în nuanţe vii, care te duc cu gândul la primăvară“, a declarat stilista Adriana Popescu, autoarea blogului de modă walkwithad.com.

Stilul marinăresc, mereu în vogă

„În lumea modei, dungile marinăreşti reprezintă pentru sezonul estival ce reprezintă blana pentru cel rece“, notează ediţia americană a revistei „Vogue“. Un imprimeu clasic, aflat întotdeuna în tendinţe, printul marinăresc a fost detaliul central din colecţia de primăvară-vară 2016 a casei de modă Ralph Lauren, dar s-a regăsit şi în colecţiile Dolce&Gabbana şi Bluegirl, ambele dedicate sezonului cald. Una din caracteristicile perenităţii imprimeului cu dungi marinăreşti este uşurinţa cu care poate fi purtat, este de părere stilista Adriana Popescu.

 

moda stil marinaresc

Iluzii optice pe haine

Un alt imprimeu geometric la modă sezonul acesta este modelul în carouri. Întâlnite în colecţiile de primăvară-vară 2016 ale designerilor precum Victoria Beckham, Marissa Webb şi Stella McCartney, variantele propuse de designeri pentru sezonul acesta sunt mult mai îndrăzneţe decât ne-am obişnuit. 

 

moda iluzii optice

Cum asortăm imprimeurile diferite

  În opinia stilistei Adriana Popescu, chiar dacă asocierea mai multor tipuri de imprimeuri („print blocking“ – n.r.) se află printre trendurile principale ale acestui an, nu oricine poate purta cu succes o astfel de ţinută. „Reţeta unei ţinute de succes constă în echilibru şi responsabilitate, dar mai ales in atitudine. Poţi avea o ţinută impecabilă, dar care să nu se potrivească deloc stilului tău. Alege piese care să te reprezinte, pe care le poţi purta cu încredere şi curaj. Ai grijă la accesorii, pot încarca inutil ţinuta. Priveşte-te atent în oglindă şi renunţă la tot ce ţi se pare ostentativ sau nelalocul său”, ne sfătuieşte Adriana Popescu. O regulă importantă în purtarea unei ţinte „print blocking“ este ca imprimeurile să se armonizeze din punct de vedere coloristic, recomandat fiind să evităm contrastele puternice.

Citeste mai mult: adev.ro/o5okll