film billion hotelSâmbătă, 23 aprilie, la orele 19:30 la Cinema Twins din incinta Winmarkt din Ploiești va avea loc premiera filmului Billion Star, eveniment la care vor participa atât oameni din domeniu ai Ploieștiului, cât și regizorul filmului.

 

Filmul este unul independent, finanțat din resurse provenite din mediul privat, care nu se află pe lista oficială a CNC România. filmul de lung metraj 'Billion Star Hotel' a fost selectat și nominalizat la US Hollywood International Film Festival unde a câștigat premiul de 'Cel mai bun film străin' al festivalului din Los Angeles, Statele Unite.

Despre film:

'Billion Star Hotel' este un film realizat în regia lui Alecs Năstoiu si produs de Ovidiu Vasu, avându-i în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , Dan Rădulescu si Teo Marton. 
Este reconstituirea dramelor sufletești a trei personaje aparent ciudate — Sică Generalu', Panait Surdu si Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieții.

 

Profilul psihologic al acestora începe să se contureze odată cu poveștile marcante ale vieții personale, pe care și le împărtășesc cu naturalețe pe parcursul călătoriei. Fiecare poveste este un 'de ce' și, totodată, un ghid de supraviețuire.

Arthur Popescu — un cuceritor descurcăreț, își transformă drama într-un modus vivendi. Iubește femeile, le folosește și pleacă. Fiecare dintre ele i se oferă, neoferindu-i, însă, nimic. 
Panait Surdu — un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de către tată și, fără explicații, pierde prima li singura iubire pe care o va căuta neîncetat li pe care o va regăsi printre amintirile unei tinere orfane.

Sică Generalu'—'tatăl maternal' care se înconjoară de copii uitați de lume, cărora le oferă căldura unui cămin, pe care îi educă cu responsabilitate după regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, în acelali timp, tatăl pe care li l-ar fi dorit li mama care l-a părăsit, suplinind prin acțiunile sale rolul acestora.

 

Flash-uri din viața acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului. Un tren care se oprește într-un timp și într-un spațiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.

Este o poveste cârpită din povești, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puști 'atent' care 'înfulecă' povestea și, cu minuțiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii și mii de stele pe el.

Sursa: Agerpres