homosexuali studiu geneAtât femeile heterosexuale, cât şi bărbaţii heterosexuali au gene asociate cu homosexualitatea pe care le transmit copiilor lor, arată un studiu realizat de Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi, Georgia. 

 

Aproximativ jumătate din toţi oamenii, incluzând aici şi bărbaţi şi femei heterosexuale, ar putea avea gene homosexuale, acest lucru însemnând că ar putea fi transmise de la o generaţie la alta, deşi homosexualii aleg să nu aibă copii, de obicei.

Surorile bărbaţilor homosexuali tind să aibă mai mulţi copii, acest fapt susţinând explicaţia pentru prevalenţa homosexualităţii în rândul unor populaţii mai numeroase, în timp ce bărbaţii heterosexuali ar putea avea şi gene care să îi facă mai predispuşi la a fi homosexuali, arată studiul.

Cercetarea realizată de doctorul Giorgi Chaladze de la Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi, Georgia, a folosit un model computaţional pentru a analiza influenţa genelor şi a eredităţii asupra homosexualităţii şi prezenţa acesteia de-a lungul istoriei umane şi în toate culturile, informează publicaţia The Independent.

 

Doctorul Chaladze a încercat să afle de ce genele asociate cu homosexualitatea nu mor, chiar şi atunci când - deloc surprinzător - bărbaţii heterosexuali au de cinci ori mai mulţi copii decât cei homosexuali. Acesta a luat în calcul cercetări anterioare referitoare la provenienţa bărbaţilor homosexuali şi la probabilitatea ca aceştia să provină din familii numeroase. Potrivit rezultatelor obţinute de Chaladze şi publicate în „Jurnalul arhivelor de comportament sexual”, homosexualitatea din rândul reprezentanţilor sexului masculin se menţine, într-o populaţie oarecare, la „frecvenţe scăzute şi stabile” dacă jumătate din bărbaţi şi peste jumătate din femei au gene care predispun bărbaţii la homosexualitate.

„Tendinţa femeilor care fac parte dintr-o familie cu bărbaţi homosexuali de a avea mai mulţi copii poate explica persistenţa homosexualităţii, dacă luăm în considerare şi faptul că acei bărbaţi care au astfel de gene nu sunt întotdeauna homosexuali”, a adăugat cercetătorul georgian.

Citeste mai mult: adev.ro/o5mcje