barbati haita lupiBărbatul, poate mai mult decât femeia, are nevoie să se înconjoare de prieteni. Aceştia îi dau curajul de a încerca să între în vorba cu o femeie sau îl însoţesc la o bere când este amărât. Prietenii îl pot ajuta să realizeze o grămadă de lucruri, dar, tot ei, îl pot face să piardă totul...

 

Dar, să vedem punctual, cum şi în ce situaţii se poate manifestă acest sindrom:

1. Masculul alfa.

Înainte de orice, bărbaţii, se adună pe principiul haitei de lupi. Unul trebuie să devină masculul alfa şi ceilalţi să îşi dorească să fie că el. Masculul alfa este cel care: are bani, schimbă prietenele des sau are o funcţie importantă. Dacă ţinem cont de principiile lui Freud, el conduce pentru că a dovedit superioritate din punct de vedere al sexualităţii sau al autorităţii. Deasemenea el este cel care stabileşte informal regulile găştii. Ceilalţi, chiar dacă sunt mai mut sau mai puţin de accord cu el, ajung să facă ce spune. Alfel, ajung să fie respinşi de gaşcă.

 

2. Când doreşte să îşi facă o relaţie.

Alături de prieteni se simte mai puternic, iar dacă aceştia îl încurajează şi îl susţin, poate trece mai uşor, la fapte.

3. Când vrea să se laude
99% dintre bărbaţi doresc să se ştie despre ei că sunt şi au fost mari cuceritori. Astfel crează poveşti, pe care, alături de prietenii lui le poate spune liniştit. Pentru că şi ei, fac acelaşi lucru.

 

4. Când face sport.

În general, bărbatului, dacă îi place să facă sport, doreşte să fie înconjurat de alţi prieteni. Pentru el, partenera nu poate ţine ritmul. Iar alături de ea, nu mai poate fabula, aşa cum o face cu prietenii.

5. Când doreşte să petreacă.

 

Prietenii sunt cei alături de care învaţă să: fumeze, să consume alcool, să se drogheze... Iar aceste adicţii, sunt mult mai savuroase alături de prieteni, decât de unul singur sau cu familia. Excepţia o constituie perioada în care este îndrăgostit. Atunci totul este lipsit de sens dacă nu este cu persoana iubita. Înainte şi după perioada de “îndrăgosteala”, prietenii sunt cei mai importi.

Citește tot articolul pe : CSID.ro