femeie dependenta zaharDependența de zahăr este cea mai dulce, îmbietoare și dăunătoare dependență, acest aliment fiind inclus printre otrăvurile secolului XXI, care fac ravagii în rândul populației.

 

Zahărul este greu de îndepărtat din viața noastră, însă cu un program foarte bine pus la punct poți reuși să depășești această dependență. Iată ce ai de făcut!

În prima săptămână
Fă curățenie în dulapuri: și nu mă refer la mânca toate locurile de pe unde le ai ascunse. Cu cât știi că ai deserturi și alte bunătăți dulci prin casă, cu atât tentația de la mânca este și mai mare. Așa, nu mai ai la cum să te gândești la bomboanele din cămară, atunci când ai mânca ceva dulce.
Pune-ți bariere
Trebuie să conștientizezi răul pe care zahărul ți-l face, mai ales dacă suferi de obezitate, iar atunci când vezi produse care conțin sirop de arțar, zahăr, nectar, fructoză și alte concentrate dulci, fugi cât de țin picioarele. Dacă iei cina în oraș, treci peste tot ce are glazuri, sosuri dulci și preparate ”lipicioase” și delicioase.

Citește ingredientele de pe produse
Atunci când ieși la cumpărături, uită-te mai bine la ingredientele pe care le conțin produsele pe care vrei să le pui în coș și nu la numărul de calorii. Este mai important ce mănânci, decât cât mănânci. În plus, dacă nu sunt potențatori de arome și îndulcitori printre ingrediente și numărul de calorii al produsului respectiv tinde să fie mai mic.

 

Dacă ți-e poftă de dulce și ai ajuns în ”sevraj”, ”mergi și cumpără-ți o banană sau păstrează tot timpul în geantă un baton dulce de slăbit”, este sfatul lui David Katz, MD, director la Centrul Yale-Griffin Prevention Research.

Citește articolul întreg AICI