timp liberTimpul este cel mai de pret bun al nostru si poate singurul pe care nu ne permitem sa il irosim in adevaratul sens al cuvantului. Astazi, cand cei mai multi dintre noi traiesc vieti cronometrate, pare din ce in ce mai greu sa gasim cateva momente libere in care sa putem face doar ceea ce ne place, nu ceea ce trebuie. Tocmai de aceea, astazi va prezentam cateva trucuri cu ajutorul carora fiecare dintre noi poate castiga mai mult timp pentru activitatile care ne fac placere si pentru oamenii dragi din vietile noastre.

 

Pregateste-ti de seara hainele pentru a doua zi.

Dimineata, atunci cand cei mai multi dintre noi sunt presati de minutele care trec, pierdem destul de mult timp in fata sifonierului, in cautarea tinutei perfecte. Daca hainele necesita si calcare, atunci cu siguranta timpul consumat cu aceasta sarcina poate fi indelungat. Tocmai de aceea tinutele trebuie alese si calcate cu o seara inainte, iar aceste minute pot deveni rapid momentele de relaxare ale unei zile incarcate.

Pregateste-ti de seara mapa, ghiozdanul sau poseta pentru a doua zi.

 

Intocmai cum iti pregateai ghiozdanul de seara inainte sa mergi la scoala, la fel poti proceda si cu mapa pentru facultate, servieta sau poseta pentru a doua. Trebuie sa te asiguri ca acestea contin macar lucrurile esentiale, respectiv actele, portofelul si cheile, maruntisuri usor de ratacit prin casa.

Alege-ti un mic dejun usor de preparat.

Cerealele cu lapte, painea prajite si iaurturile sunt gustarile ideale pentru micul dejun nu doar datorita aporturilor nutritive, ci si pentru ca nu necesita timp de preparare. Desigur, din lipsa timpului, poate fi tentant sa treci complet peste micul dejun insa nu este niciodata recomandat acest lucru, oricat de tare te-ai grabi.

 

Dupa ce ajungi la birou, pune-ti sarcinile in ordinea prioritatii.

Inainte sa te apuci de treaba, pune-ti doua intrebari care te vor ajuta sa stabilesti ce sarcina are o prioritate mai mare. E urgent? E important? Apuca-te de sarcinile importante sau complicate abia dupa ce le-ai rezolvat pe cele urgente. Nu doar ca vei castiga mai mult timp dar iti vei mari si productivitatea.

Nu iti ocupa toata ziua cu mailuri.

 

Rezerva-ti o anumita perioada de timp din zi in care sa raspunzi la mailuri. Daca primesti unul dupa finalul acestei perioade si nu este urgent, atunci cu siguranta poate astepta pana a doua zi. Mai importat de atat, nu iti pierde vremea pe retelele de socializare chiar daca firma nu are o politica impotriva acestora.Sursa: kudika.ro