alimente dimineata dietaO dietă bogată în proteine provenite din lactate te poate ajuta să pierzi în greutate și să ții sub control diabetul de tip 2, potrivit unui studiu recent citat de The Independent. Cercetările anterioare au arătat că un mic dejun consistent bazat pe proteine, un prânz nu foarte bogat și o cină cu porții mici ajută o persoană să-și mențină senzația de sațietate pe tot parcursul zilei, să slăbească și să-și țină sub control diabetul de tip 2. Noul studiu a descoperit că este important și tipul de proteine consumat.

 

O echipa de cercetători de la Universitatea Tel Aviv a observat că zerul, conținut de multe produse lactate, este mai eficient în controlarea nivelului glucozei din sânge decât alte tipuri de proteine obínute din ouă, soia sau ton.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 48 de persoane supraponderale diagnosticate cu diabet de tip 2 și cu vârsta medie de 59 de ani. După 12 săptămâni, specialiștii au descoperit că participanții care au consumat un mic dejun bogat în proteine obținute din zer au reușit să slăbească aproape 8 kilograme.

Dr. Daniela Jakubowicz, profesor la Universitatea Tel Aviv, crede că acest rezultat se datorează faptului că dietele bogate în proteine din zer scade nivelul hormonului care stimulează apetitul, grelina.  

 

Sursa: Digi24

 

Social
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Testare gratuită a stării de sănătate la Ploiești

Asociaţia  Diabeticilor  din  Prahova   va organiza joi, 19 octombrie , intre orele 9:30-10:30, o campanie de testare gratuita a glicemiei /tensiunii arteriale/greutatii corporale la Winmarkt, et.1, zona...