targ de carte ploiesti

S-a încheiat Târgul de Carte Nichita Stănescu de la Ploiești.. Printre cele mai căutate cărți se numără cea lansată recent de polițistul Facebook, Marian Godină.

 

Ieri s-a încheiat cea de-a VIII-a  ediție a Târgului de Carte organizat în cadrul Festivalului Internațional de Poezie Nichita Stănescu. În ultima zi a festivalului scriitorul Eugen Simion și-a lansat cea mai nouă carte cu gânduri despre Nichita Stănescu.

Târgul de Carte a fost deschis din data de 27 martie în Parcul Nichita Stănescu din Ploiești. Cei interesați și-au putut achiziționa cărțile preferate și au putut descoperi noi publicații. Edituri precum ALL, Corin, Trei, Polirom, Semne și multe altele și-au expus cărțile în spațiul special amenajat în colaborare cu Primăria Ploiești. Cea mai căutată carte a fost cea a Ilenei Vulpescu, ce s-a și întâlnit cu cititorii în data de 30 martie în parcul Nichita Stănescu. Mare căutare a avut și cartea polițistului Marian Godină ce a fost lansată în urmă cu câteva săptămâni.

 

La târg s-au putut găsi de la cărți de specialitate sau literatură, până la cărți pentru copii. Prețurile au variat între 5 lei și 200 de lei în funcție de editură și specificul fiecărei cărți în parte. Câteva sute de prahoveni au vizitat târgul în cele cinci zile de festival și au plecat acasă cu cărțile dorite.

Festivalul s-a desfășurat în câteva locații din Ploiești și din Prahova, cum ar fi: Muzeul Memorial Nichita Stănescu, Filarmonica Paul Constantinescu, Parcul Nichita Stănescu, colegiul Național I L Caragiale, Casa de cultură Plopeni,Galeria de Artă Ploiești și altele. Activități precum proiecții de film, concerte, lansări de cărți, concursuri de recitări, vernisaje, etc au făcut parte din programul Festivalului Internațional de Poezie Nichita Stănescu organizat de Casa de Cultură I. L Caragiale.