danemarca

România este pe locul 71 din 157 în topul celor mai fericite ţări din lume. În fruntea acestui clasament global, întocmit de experţii de la Columbia University, se află Danemarca, urmată de Elveţia şi Islanda. Specialiştii au luat în calcul, printre altele, produsul intern brut şi speranţa de viaţă.

 

Topul alcătuit în funcţie de datele statistice din 157 de ţări pentru perioada 2013-2015. România este pe locul 71, depăşită de Republica Moldova, locul 55, şi Polonia, 58.

Cinci din primele 10 state ale clasamentului sunt ţări nordice. Pe podium intră în ordine Danemarca, Elveţia, Islanda, Norvegia şi Finlanda. Surprinzător, Statele Unite apar pe locul 13, Franţa pe 32, iar Italia abia pe 50.

Este şi un mesaj pentru ţări bogate precum SUA, unde există o mentalitate pur mercantilă şi unde problemele sociale au fost lăsate deoparte,” spune Jeffrey Sachs, profesor Reţeaua de Soluţii pentru o Dezvoltare Durabilă.

 

Experţii cred că există şi modalităţi necostisitoare prin care ţările să îşi facă fericiţi cetăţenii lor: să se concentreze pe sistemul de Sănătate şi pe corectitudinea guvernanţilor. Dovada că cine nu face aşa o duce rău vine de la coada clasamentului, unde găsim Afghanistan, Togo, Siria şi Burundi.

Primul asemenea raport a apărut acum patru ani, cu ocazia unei reuniuni a Organizaţiei Naţiunilor Unite. De atunci, mai multe state cum ar fi Emiratele Arabe Unite, Scoţia şi Venezuela şi-au numit chiar miniştrii ai Fericirii. 

sursa: digi24.ro

 

 

 

Administrație
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

TCE scapă de blocarea conturilor

Aleșii locali ploieșteni au aprobat astăzi eșalonarea debitelor de la TCE, reprezentând impozit pe profit și accesorii. Suma eșalonată este de 15,8 milioane de lei. Eșalonarea va fi realizată pe 5...