Zilele pline şi agitate îşi lasă amprenta asupra noastră, iar în cele mai multe cazuri ne simţim storşi de energie. Uneori, nici măcar nu reuşim să ducem la bun sfârşit sarcinile pe care le avem, şi ne plângem că suntem obosiţi.

 

Există diverse soluţii simple, la care poţi apela pentru a scăpa de oboseala cronică. Partea bună e că ai tot ce-ţi trebuie în casă. Mai jos, găseşti cinci variante care te pot ajuta să revii în formă, potrivit click.ro .

Ceai de mesteacăn și coada-calului

Fitoterapeuţii recomandă cura cu ceai de mesteacăn şi coada-calului în tratamentul oboselii. Combinaţia de plante ajută şi în afecţiunile renale, cum sunt cistitele sau chiar pietrele la rinichi.

 

Pentru a îndepărta starea de epuizare sunt necesare două săptămâni de cură cu ceai de mesteacăn cu coada-calului. Pentru a-l prepara ai nevoie de o linguriţă de frunze bine mărunţite de mesteacăn şi una de coada-calului.

Amestecul de plante cu 250 ml apă se fierbe aproximativ zece minute, după care se strecoară şi se bea. Cura trebuie ţinută cel puţin o lună, timp în care se consumă zilnic două căni cu ceai pe zi.

Miere și cătină

 

Dacă te simţi pur şi simplu vlăguit de puteri, încearcă tratamentul cu miere polifloră, aproximativ 3 linguriţe pe zi. În combinaţie cu sirop de cătină sau sirop de coacăze negre, mierea face minuni. Starea de oboseală avansată dispare datorită refacerii nivelului de glucoză din organism.

Miere cu scorțișoară

Se amestecă, într-o cană, o lingură de miere cu o linguriţă de scorţişoară şi apoi se toarnă apă. Va rezulta o băutură energizantă şi afrodisiacă.

 

De asemenea, se poate face o mixtură din ingrediente apicole: miere, tinctura de propolis, polen, apilarnil sau lăptişor de matcă. Este foarte util pentru persoanele care desfăşoară muncă fizică intensă sau intelectuală, deoarece scade fenomenele de oboseală, reduce efectele stresului şi diminuează depresia psiho-emoţională.

Masaj cu ulei de mușețel

Dacă oboseala apare din cauza altor afecţiuni, spre exemplu dereglările menstruale sau migrenele se fac frecţii cu ulei de muşeţel la mâini şi la picioare. Muşeţelul linişteşte şi scoate tensiunea din membre. Apoi tratamentul se continuă cu o cură de ceai de urzică şi mentă, câte trei căni pe zi, timp de o lună.

Poţi prepara un decoct de ceai din acest amestec de plante din o lingură cu urzică şi mentă uscate şi bine mărunţite la o cană cu apă fierbinte. Se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară şi se consumă cu înghiţuri mici.

Băi energizante

Pune în apă câte cinci picături de ulei de ienupăr, cinci de ulei de chimen şi cinci de ulei de rozmarin. Adaugă în apa din cadă două linguriţe de sare de lămâie şi bucură-te de o baie energizantă.

Acelaşi efect îl au şi foile de dafin din care poţi face un decoct pe care îl pui în apa din cadă. Se prepară din 2 linguriţe de foi de dafin uscate şi mărunţite la un litru de apă.

 

sursa: a1.ro