Consumul unui pahar de apă sărată dimineaţa este miracol pentru sănătate.

 

are sunt beneficiile:

- Mineralele conţinute în această băutură ajută la curăţarea organismului de toxine în mod natural. De asemenea, au rol antibacterian natural.

- Sarea ajută la activarea glandelor salivare în gură, eliberând amilază (substanță produsă de pancreas, care (în timpul digestiei) transformă amidonul în maltoză și glucoză. De asemenea, ajută la descompunerea alimentelor în procesul digestiv şi astfel scad problemele gastrointestinale.

 

- În cazul în care suferi de insomnie, apa sărată poate fi răspunsul la problemele tale. Mineralele naturale din sare pot calma corpul şi sistemul nervos. Reduc cortizolul pecum şi principalul hormon de stres din organism.

- De asemenea, poate menţine sănătatea şi frumuseţea pielii. Mineralele prezente reduc problemele legate de acnee, erupții cutanate, eczeme și păstreatză pielea curată. Cei care suferă de boli ale pielii pot beneficia de utilizarea apei sărate.

Cum să o prepari şi cum să o bei:

 

Umple un borcan cu o treime de sare naturală nerafinată - sare grunjoasa de mână, sare de Himalaya sau sare de mare necprocesata.

Umple borcanul cu apă filtrată, lăsând două degete distanţa la suprafaţă.

Acoperă soluţia cu un capac de plastic (nu metalic).

 

Agită-l şi lasă-l să stea pentru 24 de ore.

Verifică-l după 24 de ore să vezi dacă toate cristalele de sare s-au dizolvat, şi mai adăugă sare.

Când sarea nu se mai dizolvă este gata.

 

sursa: a1.ro