Cel mai greu e să menții armonia în cuplu, pentru o căsnicie de lungă durată. Evită să faci greșelile de mai jos, ca să trăiești alături de alesul inimii până la adânci bătrâneți.

Nu dai importanță sexului

 

E o mare greșeală, care-ți subminează căsnicia. Fie pentru că ești foarte obosită, fie pentru că te simți neatrăgătoare, fie din alte motive, respingi avansurile sexuale ale partenerului.  Iar asta îl îndepărtează de tine. O viață sexuală sănătoasă este un igredient-cheie în armonia de cuplu. Începe prin a te îngriji mai mult, ca să te simți mai sigură pe tine – așa se reaprinde dorința.

Cedezi prima

De dragul soțului, renunți la ceea ce-ți face plăcere și îi faci doar lui pe plac. Te pui mereu pe ultimul loc. În loc să îi fii parteneră, îi ești mai rău ca o servitoare. În situația asta, cum vrei să te respecte? Căsnicia înseamnă echipă și discuții de pe poziții egale. Poți să cedezi din când în când, cu diplomație, dar nu de fiecare dată. Nu te teme să-ți exprimi sentimentele reale, pe un ton calm și fără frică. Spune-i partenerului ce lucruri nu ți-s pe plac și adu și căutați soluții împreună.

Ești arțăgoasă

Tot timpul ai capsa pusă. Vorbești răstit, ai mereu un ton nepotrivit. Vezi doar jumătatea goală a paharului. Încearcă să iei ce e mai bun din jur și să ai o atitudine pozitivă.

Nu îl repecți

 

Este important să-ți respecți partenerul și să-l faci să simtă asta. Dacă îl cerți mereu, dacă-l devalorizezi de față cu prietenii, căsnicia se erodează. Laudă-l când face lucruri bune și dojenește-l cu blândețe când greșește.

 

sursa: clickpentrufemei.ro