Durerile în gât, răgușeala și răcelile au fost mereu tratate prin leacuri bătrânești, care au dat dovadă de eficiență maximă. Iată câteva din cele mai simple leacuri pentru răgușeală la copii.

Durerile în gât, răgușeala și răcelile au fost mereu tratate prin leacuri bătrânești, care au dat dovadă de eficiență maximă. Iată câteva din cele mai simple leacuri pentru răgușeală la copii.

Când durerile de gât se instalează, este clar că mai este un pas până la răgușeală. Pentru aceasta, dați câte un ceai de nalbă de câmp copiilor, dimineața și seara. Se pot face comprese cu nalbă stropită cu rachiu și puse la gât. Răgușeala ar trebui să dispară după 2-3 zile. Gargara cu ceaiul de viorele este un alt leac bătrânesc sigur.

Leacuri bătrânești pentru răgușeală la copii – se face gargară cu bicarbonat de sodiu și ceai de viorele

 

Se pune o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și se face gargară din 4 în 4 ore, va reduce substanțele acide care provoacă durerea și răgușeala.

Se face ceai de coji de ceapă și se pune copilul cu picioarele în apă fierbinte. Un remediu la fel de eficient este ceaiul de pătlagină.

Se iau două gălbenușuri proaspete de găină și se freacă cu 3 linguri de zahăr sau miere până se deschid la culoare și cresc ca o cremă. Se toarnă lapte proaspăt cald peste ele și se beau înghițituri mici.

Leacuri bătrânești pentru răgușeală la copii – preparate bătrânești cu lapte proaspăt și ouă de găină

 

Se fierb două mâini de flori de tei în lapte. Laptele trebuie să depășească doar cu puțin florile și se fierbe până scade laptele la jumătate, apoi se acoperă vasul și se lasă la răcit. Se strecoară, se încălzește și bea îndulcit cu miere.

Se fierbe o cană de lapte proaspăt cu o bucată cât o nucă de unt proaspăt. Se lasă până se topește untul, se amestecă bine cu lingurița, se lasă la răcit și se bea cald cu miere. Este eficientă și untura de gâscă sau porc în loc de unt.

Se scobește o ridiche neagră de miez până rămân doar pereții ridichii groși de un deget. Se umple cu miere și se acoperă cu o oală, se lasă la loc întunecat. După câteva ore se formează un sirop din care se bea de mai multe ori pe zi. Ridichea se poate folosi de 5 ori, apoi se schimbă cu alta nouă. Sucul de ridiche să dă ca orice sirop pentru răgușeală.

Leacuri bătrânești pentru răgușeală la copii – siropuri naturale din muguri de brad sau pin

 

Se bea sirop de muguri și conuri de brad, amestecat cu miere. Siropul se prepară astfel: se pun conuri de brad într-un vas de lut, peste care se toarnă un strat de miere sau zahăr. Apoi se pune iar un strat de conuri verzi de brad și iar miere, până se umple vasul de lut. Se închide bine cu un capac, apoi se înfășoară într-o cârpă. Vasul de lut se îngroapă în grădină, într-un loc curat timp de 6 săptămâni. La final,  se strecoară și se iau mai multe linguri de sirop pe zi. După ce se consumă nu se mănâncă timp de 2 ore.

Se pun conuri de pin în rachiu și se țin câteva săptămâni la întuneric. Se bea câte o gură mică încă de la primele semne de răgușeală sau durere în gât.

Se unge gâtul copilului cu gaz, de două ori pe zi. După aceasta, nu se bea și nu se mănâncă timp de o oră.

 

sursa: clicksanatate.ro

 

 

 

Auto-moto
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

O posibilă nouă obligaţie pentru viitorii şoferi

Cei care vor să obţină permisul de conducere ar putea fi obligaţi să promoveze şi un curs de prim ajutor în trafic. Este iniţiativa unui grup de 31 de parlamentari care au semnat un proiect de lege...

Administrație
  • Joi, 12 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

Mobilizare pentru deszăpezirea în Prahova

Prefectura și Consiliul Județean au programat o ședință cu toți primarii pe tema deszăpezirii din anul 2017 - 2018. La Consiliul Județean lucrurile sunt clare. Contractul de deszăpezire, semnat anul...