Animalele care SIMT atunci când oamenii suferă de boli grave

După mai multe teste şi analize, cercetătorii au ajuns la concluzia că unele animale pot detecta prezenţa anumitor boli. Mai exact, aceste animale au abilitatea de a simţi când o persoană suferă de boli grave precum cancerul sau când urmează să aibă o criză de epilepsie.

Porumbeii pot detecta cancerul. Cu toate că cei mai mulţi dintre noi consideră aceste păsări nefolositoare şi chiar deranjante în regiunile urbane deoarece fac foarte multă mizerie, realitatea este cu totul alta. Cercetătorii au observat că porumbeii pot fi antrenaţi să detecteze în imagini cancerul la sân.

Şobolanii care pot detecta tuberculoza. De regulă, aceste rozătoare sunt asociate cu animalele care răspândesc cele mai multe boli, dar studiile mai recente arată că aceştia pot fi şi folositori oamenilor. Rozătoarele au peste 1.000 de tipuri de receptori olfactivi (omul are undeva între 100 şi 200). Într-atât de dezvoltat este simţul lor olfactiv, încât pot detecta în cadrul unor probe de analiză dacă o persoană suferă de tuberculoză. În Mozambic deja se foloseşte în acest scop o anumită specie de şobolani. Ei pot detecta mai multe tipuri de infecţie TBC şi pot astfel salva mai multe vieţi, relatează kankan.md.

Câinii pot prevedea crizele de epilepsie ale oamenilor. Câiniele a fost mereu considerat cel mai bun prieten al omului, dar studii recente dovedesc că aceştia pot fi chiar şi buni doctori şi să ne schimbe în bine viaţa. Sally Burton poate afirma cu certitudine acest lucru. Ea suferă de epilepsie încă de când era copil, astfel că viaţa ei a fost un real chin, trebuind să fie mereu supravegheată şi avea probleme sociale din cauza crizelor imprevizibile. Viaţa ei s-a schimbat radical când şi-a luat un companion canin antrenat să simtă eventualele crize epileptice. ”Unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut de când o am pe Star (câţelul) a fost să îmi fac singură o ceaşcă de ceai, ceva ceea ce nu am putut face în 30 de ani din cauza riscului de a avea o criză când ţineam în mână apa fierbinte. Am fost în oraş de una singura – din nou, pentru prima dată în viaţă.”

sursa: gandul.info

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău