Multe persoane adoptă regimuri alimentare pentru a pierde în greutate. Femeile, în special, preocupate de silueta lor se inspiră de la vedetele autohtone sau internaţionale în ceea ce priveşte dietele.

 

 Cea mai recentă găselniţă este dieta cu cafea, "Bulletproof diet", în mare vogă acum în Statele Unite. După cum spune şi numele, dieta are la bază cafeaua, dar cu ceva îmbunătăţiri. Dave Asprey, inventatorul, a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglonţ). Este o cafea fără micotoxine, ciuperci minuscule care apar în timpul fermentaţiei, la care se adaugă o linguriţă de unt şi câteva picături dintr-un ulei pur.

Cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate şi la îmbunătăţirea performanţelor intelectuale, susţine Dave. Ideea acestui regim i-a venit în urma unei călătorii în Tibet, unde i-a fost oferit ceai cu lapte de iac. Impresionat de efectul energizant al băuturii, el a decis să îl adapteze şi să-l promoveze în rândul vedetelor.

 

"Bulletproof diet" propune eliminarea micului dejun. Consumaţi această băutură dimineaţa pe stomacul gol şi foamea dispare pentru o lungă perioadă de timp. Inventatorul garantează că o să pierdeţi în greutate deoarece metabolismul funcţionează,  iar pofta de snack-uri între mese dispare. În plus, cafeina este un stimulent recunoscut cu proprietăţi diuretice, untul combate pofta de mâncare şi furnizează creierului nutrientele necesare pentru funcţionarea la capacitate maximă, iar uleiul este uşor absorbit de organism.

Notă: Potrivit sfaturilor nutriţioniştilor, cele mai bune metode pentru a menţine o greutate normală şi pentru a arde caloriile sunt: o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, mişcare în fiecare zi, hidratare şi odihnă.

 

sursa: one.ro